Dragi prieteni, așa cum ați aflat deja de ieri, romanul „Kaulas” stă să apară și, chiar dacă nu îl am fizic încă, el există și, nota bene, poate fi precomandat de pe site-ul editurii Cartier cu o reducere generoasă de 30%. Cartea apare în colecția Rotonda și costă 39 de lei. Dacă îl precomandați va fi semnificativ mai ieftin, așa că intrați pe https://cartier.md/libraria/beletristica/kaulas/ și vedeți cum stau lucrurile acolo.

Altminteri, abia aștept să ne vedem la Gaudeamus ca să mai vorbim de una, de alta, să vă dau eventual un autograf sau, firește, să-mi dați voi unul pe cartea voastră, dacă lansați vreuna la târgul de carte. Mai e puțin și știți cum e: pe final de an zilele trec foarte repede, așa că grăbiți-vă să luați „Kaulas” cu un preț promoțional.

La mulțumesc și aici celor implicați în apariția cărții, Editura Cartier, toată echipa minunată de acolo, tipografilor, care fac întotdeauna o treabă excelentă, lui Gheorghe Erizanu și lui Emilian Galaicu-Păun, care îmi dăruiesc cu atâta generozitate prietenia lor. Nu în ultimul rând îi mulțumesc lui Robert Șerban, care a scris atât de frumos despre Kaulas, iată:

„Ce face un adolescent, cu o imaginaţie efervescentă, care descoperă că nu e ca prietenii săi, fiind mai puţin atras de fete, şi foarte interesat de băieţi? Îi scrie poetului american Frank O’Hara (mort de vreo 15 ani), e în continuu conflict cu taică-su, învaţă să cânte la chitară, e preocupat de soarta câinilor care rămân fără stăpâni, visează să se facă pădurar, dar se pregăteşte pentru admiterea la Litere, încasează un pumn care-i sparge nasul, scrie, la examenul de bacalaureat, că Octavian Goga ar trebui scos din programa şcolară, îşi caută, angoasat şi derutat, identitatea. Gelu Diaconu reuşeşte să lege din scurt şi tensionat aceste „noduri” de multe altele, să scrie un roman cinematografic, fără cadre monotone şi replici mute, despre cea mai complicată perioadă a tinereţii şi să-l arunce pe Kaulas în cursa personajelor memorabile ale literaturii române contemporane.” Robert Şerban

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.