Dragi prieteni,

Vă scriu din mijlocul unui conflict pe timp de pace al cărui deznodământ nu se întrezărește nici măcar la capătul cel mai pesimist al unui orizont și așa iluzoriu. Cetățeanul ales să se ocupe de bunăstarea feliei de București denumită generic sectorul 6 a declarat unilateral război părții din această felie numită la rândul ei cartierul Drumul Taberei.

Rafalele mitralierelor de tip pikhamer latră de la ora opt în fiecare dimineață, fiind însoțite de bubuiturile tunurilor compresor și de înjurăturile plastic-educative slobozite în aer de mânuitorii acestor mecanisme (post)apocaliptice. Firește, când credeam că am scăpat, adică după ce bordurile au fost înlocuite cu unele care vor fi și ele înlocuite la rândul lor peste aproximativ șase luni și după ce a fost turnat un strat de asfalt de aproximativ cinci centimetri, muncitorii au purces voinicește la spargerea cu aceleași pikhamere a proaspătului covor de bitum.

Motivul este unul simplu și l-ar putea pricepe oricare cetățean pe nume Dorel: asfaltul a fost turnat și compactat peste toate gurile de canal din acest areal altminteri liniștit, în afara programului de manele prezentat de un vecin tot zilnic, de preferință între orele 14.00 – 16.00. Acum, aceste guri de canal captive trebuie, evident, eliberate. Se muncește cu spor și cu mult elan destructivist, pe principiul „cine face și desface, toată ziua are ce face”.

De ce vă spun toate astea? Fiindcă pe acest fond sonor războinic mai există și gânduri bune, de pace și bunăstare. Site-ul nostru, www.omiedesemne.ro a mai adăugat un strat de asfalt la edificarea lui, cel cu numărul 5000. Vă asigurăm că n-am astupat nicio gură de canal și că intenționăm să-l lăsăm așa până la următoarea bornă, 6000, care se întrevede la orizont și pe care sperăm să o atingem cât de curând.

Echipa www.omiedesemne.ro vă mulțumește frumos. Așa cum am spus încă de la început, vrem să construim temeinic, chiar dacă ritmul pare unul lent. Nouă nu ni s-a părut deloc așa, fiindcă am crescut într-un an cât alții în trei. Vrem să o ținem tot așa, însă acest lucru nu este posibil fără sprijinul vostru. Voi, prietenii noștri, sunteți fundamentul acestei construcții. Ne bucurăm că vă avem alături.

La final, trebuie să le adresăm mulțumirile noastre speciale celor care au ales să ne sprijine și material eforturile, donatorilor de pe Patreon. Sunteți extraordinari și vă asigurăm de gratitudinea noastră. Fără efortul vostru www.omiedesemne n-ar mai fi la fel. Așa cum bine știm, entuziasmul poate fi păstrat până la un punct. Voi ne-ați ajutat să trecem de acel punct și să mergem mai departe.

Ne-ați ajutat să trecem peste momentele dificile. Au fost unii care au râs de noi și care nu ne-au dat prea multe șanse. Iată că după un an și trei luni de muncă zilnică am ajuns aici. Uitându-mă la cei de afară, care muncesc ca să se afle în treabă, mă gândesc că dacă fiecare și-ar face onorabil treaba la oricare dintre locurile de muncă din țara asta, lucrurile n-ar mai arăta așa. Noi am ales să încercăm varianta asta, iar faptul că sunteți alături de noi demonstrează că suntem suficient de buni încât să putem căpăta încredere că vom fi și mai buni. Vă mulțumim! Ne revedem la borna 6000!  

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.