Joi, 7 octombrie, de la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău va avea loc dubla lansare a volumelor „Rusia, o ecuație complicată”, de Armand Goșu, apărut la Editura Polirom și „Deceniul furiei și indignării. Cum ne-au schimbat ultimii zece ani?”, de Sorin Ioniță, apărut la Editura Humanitas.

Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.

Alături de autori vor participa: Vadim Pistrinciuc, Mariana Rață, Iulian Fruntașu, Vasile Botnaru. Moderator: Gheorghe Erizanu.

„Profesorul Armand Goșu se dovedește cel mai competent ghid spre „complicate ecuație” a Federației Ruse din secolul Xxi. El nu este un expert improvizat, ci un istoric profesionist și un intellectual public format în școala jurnalistică de la BBC, așadar impregnant de valorile libertății.” (Teodpr Baconschi)

„Sorin Ioniță e unul dintre puținii analiști veritabili de la noi. Are toate calitățile: culege informații relevante despre subiectul tratat, chibzuiește lucrurile fără a ține partea cuiva, trage concluzii originale și nu e încrâncenat. Cartea de față vorbește despre portrete de semn contrar, autorul analizându-i pe cei care s-au smintit în ultimii ani, la stânga sau la dreapta spectrului politic, pe cei care au produs extremism și derapaje de la democrația liberală, pe cei care livrează isterie și iluzii. Sorin Ioniță e o voce moderată, de la care afli mereu ceva interesant.” (Cristian Preda)

ARMAND GOȘU predă din 2004 istoria politică a Rusiei și a URSS, istoria politicii externe și a diplomației sovietice, evoluții în fostul spațiu sovietic și introducerea în istoria serviciilor secrete sovietice. Are un doctorat în istoria Rusiei, cu o teză despre politica externă a Imperiului Rus (Moscova, 1998). A avansat până la gradul de cercetător științific principal II, la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, unde a lucrat între 1991 și 2001. A fost coordonator de programe la Institutul Român de Istorie Recentă (2002-2004). Din 2004 este conferențiar la Universitatea din București. A fost corespondent la Moscova pentru radio BBC, în anii 1995-1998 și 1999-2000. Între 2005 și 2010 a fost redactor-șef adjunct, iar în perioada 2013-2014 redactor-șef al revistei 22, editată de Grupul pentru Dialog Social. De același autor: Euro-falia. Turbulențe și involuții în fostul spațiu sovietic (2016), Democrația sub asediu. România în context regional (coordonator împreună cu Alexandru Gussi, 2019), Istoria comunismului din România. Vol. III. Documente. Nicolae Ceaușescu (1972-1975) (coeditor, Polirom, 2016).

SORIN IONIȚĂ e analist de politici publice și comentator în presa de opinie. A fondat think tank-ul Expert Forum (EFOR). A reprezentat România în Comitetul Economic și Social European la Bruxelles și lucrează de 20 de ani ca expert internațional în dezvoltare locală în țări din Balcani și fosta URSS. În ultima vreme se ocupă și cu combaterea dezinformării.

Rusia, o ecuație complicată, de Armand Goșu. Editura Polirom. Broșată, 336 pag. Preț: 39,95 RON/ 179 MDL

Deceniul furiei și indignării. Cum ne-au schimbat ultimii zece ani?, de Sorin Ioniță. Editura Humanitas. Broșată, 248 pag. Preț: 35 RON/ 171 MDL

rugăm să respectați condițiile impuse de starea de urgență în sănătate pentru a putea intra în librărie (certificat vaccinare, test, dovadă anticorpi). Masca este obligatorie. Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. În librărie avem aparat de ozonare.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.