Azi, 30 octombrie, e ultima zi în care putem vedea online selecția de documentare de la ASTRA Film Festival. Recomandarea mea: Scrisori către Orsk, film premiat în cadrul Competiției Studențești.

Un caz de emigrare/repatriere din fosta Uniune Sovietică în Germania îi ridică o sumedenie de întrebări realizatorului Andreas Boschmann, fostul Andrușka din VHS-urile vechi de peste trei decenii. Întreprinzând o emoționantă anchetă asupra secretelor de familie, Boschmann face descoperiri revelatoare pentru o întreagă epocă și o mare parte a trăitorilor din Europa Centrală și de Est. Deasupra destinelor acestor „oameni sub vremuri” planează blestemul unui dezastru nuclear mușamalizat de regimul de la Moscova.

Filmul e disponibil aici.

Patreon - O mie de semne
Avatar photo
Author

Florin Dumitrescu (1966, București) era deja cunoscut ca textier (Sarmalele Reci, Timpuri Noi), atunci când a debutat ca poet în volumul colectiv Marfă (1996). A urmat Ana are mere (Premiu pentru debut Cartea Românească, 1997). Între timp a scris texte pentru mai mulți muzicieni de rock, folk și jazz. Cea mai recentă carte de versuri - „Sentimentul naturii”, Casa de Editură Max Blecher, 2023. Ca antropolog, studiază piețele și târgurile. Din 2023, Florin este lector la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.