Începând de astăzi, Editura Hyperliteratura a demarat o campanie de crowdfunding și precomenzi pentru un nou roman al cunoscutului scriitor Octavian Soviany, „Micul saturnian”. Cartea face parte din seria „Lelian”, probabil cea mai importantă din creația lui Soviany, despre care este poate inutil să amintim că este unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani.

Iată în continuare câteva date preliminare despre seria „Lelian” și despre romanul „Micul Saturnian”:

Seria „Lelian”, care va cuprinde patru volume, este o autobiografie apocrifă a marelui scriitor francez Paul Verlaine, în care documentarismul se împleteşte cu ficţiunea, pe fundalul unei vaste fresce  istorice pe al cărei parcurs personajele resuscitate din praful arhivelor se mişcă dezinvolt, plămădite de fantezia autorului. Nu e o poveste cu happy-end, dar e istoria unui destin zguduitor care va rămâne adânc încrustat în conştiinţa cititorului.

Primul volum al seriei, „Micul saturnian”, relatează  copilăria şi adolescenţa unei fiinţe timide, măcinate de complexe, trăite sub influenţa unei mame bigote şi prea iubitoare şi a unui tată indiferent, dezamăgit de fizicul plăpând al băiatului, care îl face nepotrivit pentru cariera militară pe care i-o destinase.

Cartea este romanul vieţii de şcolar a lui Lelian, vorbeşte despre primele sale experienţe erotice, homo şi heterosexuale, despre primii săi paşi în literatură, despre primele lui contacte cu mediile artistice pariziene, dar şi cu prezenţa insidioasă a morţii. Este o carte despre zorii unui destin peste care planează deja ameninţarea crepusculului, o poveste pe care autorul ştie să o depene admirabil, apelând ba la procedeele romanului de factură balzaciană, ba la resursele intertextualităţii, la citat sau la parafrază, la inserţii din proza memorialistică a lui Verlaine.

Octavian Soviany este unul dintre cei mai importanți scriitori din literatura română contemporană, fascinant prin versatilitatea sa artistică: este poet, eseist, critic, traducător și un prozator de excepție. Alături de Radu Aldulescu sau Stelian Tănase poate fi considerat un adevărat „ambasador” al Editurii Hyperliteratura.

În 2017, Octavian Soviany a publicat prima sa carte la Hyperliteratura, romanul „Casa din Strada Sirenelor”. A devenit imediat bestseller, iar în curând va apărea cea de-a treia ediție. În 2018 a continuat cu volumul de amintiri „Am fost un copil reușit?” și cu antologia de traduceri de poezie clasică „Cartea răstălmăcirilor”, toate aceste proiecte luând viață în urma unor campanii de crowdfunding și precomenzi. În luna noiembrie a acestui an a publicat „Istoria familiei Sanson” (vol I), jurnalul ultimului descendent al unei celebre familii de călăi a Franței, scris de H. Sanson, în traducerea lui Octavian Soviany.

Tetralogia „Lelian” se va alătura titlurilor marca Octavian Soviany, precum „Viața lui Kostas Venetis” sau „Moartea lui Siegfried”, romane îndrăgite atât de critică, cât și de publicul larg.

Cum poate fi susținută cartea:

Alege una dintre recompensele pregătite, iar împreună vom strânge fondurile necesare publicării, dar și promovării cărții. Totodată, numele tău va apărea pe pagina de mulțumiri a cărții și vei fi printre primii ei cititori. Toate recompensele au reduceri substanțiale și transport gratuit pe teritoriul României.

Care este destinația fondurilor obținute:

Cea mai mare parte din suma obținută din această campanie va acoperi costurile de tipar ale cărții. De asemenea, Editura Hyperliteratura își dorește să plătească un avans autorului pentru exemplarele precomandate. Trebuie precizat că Hyperliteratura oferă drepturi de autor mult mai mari decât editurile tradiționale. Vor fi, de asemenea, acoperite cheltuielile acestei campanii, iar ce va rămâne va fi investit în promovarea ulterioară a cărții.

De ce este importantă orice contribuție:

Alegând să susții acest proiect, vei face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Editura Hyperliteratura crede că lucrurile bune se realizează prin solidaritatea dintre membrii unei comunități, iar implicându-te vei deveni unul dintre cei care vor contribui la  punerea în scenă a unei povești care poate depăși barierele timpului nostru. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

Când vei primi cartea / recompensa aleasă:

Imediat ce va ieși din tipar, în primele zile ale lunii ianuarie 2020. Vei fi printre primii cititori, pentru că primele pachete pleacă spre susținători, editura trimițând abia după aceea cărțile spre librăriile partenere și alți difuzori. 

Pentru orice întrebări legate de campanie, de carte sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura pe [email protected].

Poți sprijini proiectul aici: https://www.sprijina.ro/cauze/micul-saturnian?fbclid=IwAR363ntRomHwlRTN7YjAQ1DUvVeDalXcbu1vwrPbKUuoKltFhXO7ikx-9sc

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.