Editura Hyperliteratura ne propune un volum realizat în condiții grafice excelente, „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”, de Teodor Hossu-Longin, cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„O carte album de lux, ce cuprinde zece povești uitate și reînviate de Teodor Hossu-Longin prin călătoriile sale din deltele României, îmbibate de tradiții și obiceiuri locale, istorie, gastronomie și personaje memorabile, însoțite de 100 de fotografii uimitoare ale fotografului Valeriu Leonov.”

„Povestirile lui Teodor Hossu-Longin sunt un ameste echilibrat de ficțiune, istorie, crâmpeie de viață, personaje de neuitat, realizat întocmai ca într-o rețetă fără cusur. Am redescoperit cu mare bucurie un spațiu pe care credeam că îl cunosc la perfecție, dar care mi s-a dezvăluit acum într-o altă lumină. Delta din povestirile prietenului meu înseamnă mult mai mult decât pescuit, păsări și natură sălbatică. E o împletire de gânduri, trăiri, momente, stop-cadre pe care le porți în inimă toată viața. Imaginile superbe și versurile unor mari poeți completează firesc un proiect, cred eu, inedit.” Chef Cătălin Scărlătescu

„Nu puțini sunt scriitorii fascinați de Delta Dunării. Tărâm miraculos, spațiu născut din apă, pământ și povești, a fost de fiecare dată sursă de inspirație a unor pagini memorabile, captivându-și total cititorii. Acum e rândul lui Teodor Hossu-Longin să îi descopere misteriosul ei farmec. Și o face dintr-o perspectivă cu totul inedită: cea culinară! Sunt convins că, indubitabil, tuturor celor care vor lectura această originală carte o să le lase gura apă! Ca și mie, de altfel…”

Teodor Hossu-Longin (n. 1972, București) a publicat la 26 de ani volumul de proză scurtă Crima și alte povestiri, fiindu-i decernat Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România. După o pauză de 20 de ani, în care s-a dedicat jurnalismului de televiziune, a revenit în lumea prozei românești, în 2017, cu romanul Mortua est (care primește Premiul Editurii Cartea Românească pentru proză și are un prim tiraj epuizat în doar jumătate de an de la apariție), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează un nou volum de proză scurtă, 13, cu noroc. Crima și alte povestiri.

A publicat texte în numeroase reviste de prestigiu din țară și este coordonatorul volumelor Oamenii mari care au făcut România Mare (2018) și Credința nepieritoare (2019), ambele făcând parte din seria Memorialul Durerii și apărute la Editura Hyperliteratura, ale cărei autoare este mama sa, celebra realizatoare TV Lucia Hossu-Longin.

Cartea are 156 de pagini, costă 99,75 lei și poate fi comandată aici: https://bit.ly/3dYStf9

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.