Vă readucem în atenție volumul „Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru, apărut în 2019 la Editura Cartier în colecția Rotonda. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„Crede cineva, are cineva stupiditatea de a crede că o fal­si­ficare grosolană poate să suprime o realitate?” Laszlo Alexandru

„Laszlo Alexandru s-a apucat de treabă și a scris un volum de eseuri despre același Mihail Sebastian portretizat de Marta Petreu cu 10 ani în urmă. Dar este un volum în oglindă! Laszlo îl citește pe evreul brăilean dornic de afirmare, într-o cheie răsturnată, așa cum, de altfel, sugera chiar Marta Petreu că ar fi posibil. Scrierea lui este alertă, polemic-academică și plină de argumente.” Alexandru Florian

Laszlo Alexandru s-a născut în Cluj. Este profesor de italiană la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj. Doctor în filologie al Universității „Babeș-Bolyai”. Membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A publicat articole, studii literare, eseuri, polemici și traduceri în reviste culturale din România (București, Cluj, Oradea, Iași, Sibiu, Tîrgu Mureș, Tîrgu Jiu, Brăila, Constanța, Satu Mare), Statele Unite, Israel, Germania și Italia.

Cărți: Între Icar și Anteu, 1996; Orient Expres, 1999; Grîul și neghina, 2002; Criticul literar Nicolae Manolescu, 2003, 2009; Vorbind (cu Gheorghe Grigurcu și Ovidiu Pecican), 2004; Toate pînzele sus!, 2005; Viceversa! Polemici pro și contra lui Paul Goma, 2008; Muzeul figurilor de ceară, 2009; Viața de zi cu zi, 2011; Exerciții de singurătate, 2012; Tutti frutti, 2013; Uriașe lucruri mici, 2014; Stări de spirit, 2018.

A tradus din franceză cărți ale unor autori precum Romain Gary, Raymond Queneau sau Catherine Siguret. A tradus, de asemenea, din italiană autori precum Umberto Eco, Giovanni Papini sau Luigi Pirandello.

Cartea are 260 de pagini, costă 25,20 lei și poate fi comandată de aici: https://bit.ly/31W6gAx

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.