Am primit la redacție cea mai recentă carte a lui Adrian G. Romila, volumul de eseuri „Efectul îndelungat al pasiunilor de tinerețe”, Editura Junimea, Iași – 2020, Colecția Colocvialia. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„Am încercat să strâng în acest volum doar eseurile care mă reprezintă cel mai bine, doar pe cele care mi s-a părut că au rezistat în ultimii ani. Risipite prin reviste on line și de hârtie și-n alte varii ocazii publice, ele vorbesc despre pasiunile mele de lectură și de reflecție. Efectul îndelungat al acestor vechi pasiuni e proporțional și cu intensitatea unei reevaluări severe, și cu asumarea unor atitudini și poziții intelectuale perene. Diverse ca struc­tură, formulare, tematică și referințe, le-am împărțit dialectic în pasiuni ale sufletului, respectiv ale trupului și le-am pus sub semnul unei identități provocatoare pentru raportul dintre eul real și cel textual.” Adrian G. ROMILA

Adrian G. Romila s-a născut pe 29 septembrie 1974 în Piatra-Neamț. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, și un doctorat în antropologie și folclor.

A publicat cărțile: Imaginea Raiului în cultura populară. Eseu de antropologie (2009), premiul pentru debut USR Iași; De-a dragostea și drumul. Stații de lectură, eseuri (2010): În drum spre sud. Roman de aventură (2012), premiul USR Iași, nominalizat la Premiul Național de proză al „Ziarului de Iași”, selectat cu un fragment în Anthology of Contemporary Prose from Iași, FILIT, 2013; Radio în zăpadă, povestiri (2014); Pirați și corăbii. Incursiune într-un posibil imaginar al mării, eseu (2015); Mici schimbări în viață, povestiri (2016); Zeppelin, roman (Polirom, 2017), roman premiat de USR sub titulatura „Scriitorul anului 2017”; Apocalipsis, roman (Polirom, 2019).

A fost contributor, cu câte un text, în antologiile Cartea copilăriilor (Polirom, 2016), Scriitori la poliție (Polirom, 2016) și Cum citesc bărbații cărțile femeilor (Polirom, 2017).

Publică frecvent eseuri, povestiri și cronici literare în reviste „pe hârtie” și pe internet. Este redactor la trimestrialul cultural  „Conta”, editat la Piatra-Neamț.

Cartea are 304 pagini, costă 36 de lei și poate fi comandată de aici: https://bit.ly/31qr0zX

Foto credit Adrian G. Romila: https://radioromaniacultural.ro/category/sectiuni-articole/literatura/page/465/  

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.