Editura Paralela 45 ne propune volumul „Măști”, care este semnat de scriitorul cubanez Leonardo Padura și a apărut recent în colecția „Ficțiune fără frontiere”. Traducere de Marin Mălaicu-Hondrari. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Un tânăr travestit, purtând o splendidă rochie roșie, este găsit strangulat în parcul Havana. Investigația crimei violente, condusă de Conde, dezvăluie o societate coruptă, sufocantă și o realitate cubaneză în care nimic nu e ceea ce pare. O lume întunecată și fascinantă, alcătuită din bărbați și femei care s-au născut în timpul revoluției și care trăiesc fără să viseze la exil, căutându-și identitatea în mijlocul ruinelor.

Conde se găsește aruncat într-o pânză încâlcită de misticism, politică și activitate subversivă, redată în mod perfect în paginile îmbibate de corupție și caniculă ale lui Padura. The Guardian

Romanul face parte din cvartetul Havanei, publicat pentru prima dată în anii ʼ90.

Leonardo Padura (n. 1955, Havana) este un scriitor cubanez multi-premiat, faimos pe plan internațional datorită cvartetului Havanei, pentru care a câștigat prestigiosul Premiu Hammett în Spania. În 2015, a fost desemnat laureat al Premiului Prințesa Asturiei pentru întreaga carieră, care este considerat Premiul Nobel al Spaniei (primit de scriitori precum Philip Roth, Margaret Atwood, Ismail Kadare).

Cartea are 232 de pagini, costă 30,80 lei și poate fi comandată aici: https://bit.ly/34lYShP

Foto credit Leonardo Padura: https://www.spineapse.com/books/spineapse-original-cuban-novelist-leonardo-padura-talks-to-spineapse/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.