Carte pentru copii: Editura Paralela 45 ne propune volumul „Noi aventuri cu Gobbolino și căluțul de lemn”, de Ursula Moray Williams, apărut în 2021 în colecția „Cercul de lectură și scriere creativă”. Traducere de Dașa Suciu. Ilustrații de Catherine Rayner. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„Te rog, vino și ajută-mă, frățioare!
Vai, te rog, vino!”

Cum ar putea Gobbolino să reziste unei asemenea chemări fierbinți? Lasă în urmă viața tihnită de pisică de casă și pleacă împreună cu noul său prieten, căluțul de lemn, ca să-și salveze sora, pe Funingica. Pe drum, cei doi prieteni buni la suflet și curajoși au parte de multe aventuri magice. Vor reuși ei să o găsească pe Funingica și să se întoarcă teferi acasă?

Continuarea unei povești clasice, adorate de generații întregi, perfectă pentru lectura cu glas tare!

„Într-o seară, pe la sfârșitul verii, Gobbolino, pisoiul de casă, stătea tolănit pe scările din fața căminului mult-visat și se gândea ce noroc a dat peste el să ajungă pe asemenea meleaguri primitoare, după toate aventurile prin care trecuse pe când era pisoi de vrăjitoare.

– Nu-mi vine să cred că merit așa ceva, își spuse Gobbolino, căci m-am născut, am fost crescut și educat în peștera unei vrăjitoare. Surioara mea, Funingica, a învățat bucuroasă tot felul de vrăji rele și a născocit farse urâte pe care să le joace oamenilor. Oare ce-o mai fi făcând?”

De aceeași autoare: „Gobbolino, pisoiul vrăjitoarei” și „Aventurile căluțului de lemn”

Cartea are 232 de pagini, costă 25,50 lei și poate fi comandată de pe site-ul editurii Paralela 45: https://www.edituraparalela45.ro/produs/noi-aventuri-cu-gobbolino-si-calutul-de-lemn/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.