Casa de Editură Max Blecher ne propune volumul de poezie „principala morengo”, de Mugur Grosu, apărut în 2021 în colecția Washoe. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi. Puteți comanda cartea de aici: https://bit.ly/3qI31sf

Mugur Grosu revine la zece ani de la Grossomodo și la douăzeci de la volumul cu care debutase la Editura Pontica, Haltera cu zurgălăi, și o face di grandaprincipala morengo conține șaizeci și patru de poeme împărțite în trei cicluri, [galben], [roșu] și [negru].
Cartea este ilustrată de doisprezece artiști (plus Grosu însuși), fiecare având câte o mică lucrare/intervenție ce intră în dialog cu proiectul poetic din principala morengo:

Miguel Platero
Adrian Preda
Dumitru Gorzo
Ștefan Ungureanu
Gili Mocanu
Giuliano Nardin
Paula Muñoz Zygmunt
Lumi Mihai
Daniel Bălănescu
Ion Barbu
Dan Perjovschi
Nicolae Comănescu
Tomagraph

Este prima colaborare dintre Casa de Editură Max Blecher și cunoscuta H’Art Gallery a lui Dan Popescu, ce a făcut pionierat în artele vizuale din Ro și va împlini în 2022 douăzeci de ani.

Mugur Grosu (n. 1973, Constanța) a fost membru fondator al Cenaclului de Marți și al Asociației ASALT. Poet, performer, publicist și grafician, fost redactor al revistei „Tomis”, Grosu a publicat volumele de poezie Haltera cu zurgălăi (2001) și Grossomodo (2011), o carte de publicistică, Măcelărie (2006), și trei volume experiment — sms: ei respiră și fac dragoste ca și fluturii (2006), press / troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot (2007) și status (2013).

Foto credits Mugur Grosu: Camelia Toma, de aici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=5079656362062581&set=pob.669476854

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.