A apărut la Editura Hyperliteratura ediția a doua, revizuită, a romanului „Rezidenți în Casa Visurilor”, de Radu Aldulescu. Este al zecelea roman al lui Radu Aldulescu, unul dintre cei mai valoroși scriitori români contemporani. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„Omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastră apărută după ’89.” Dan C. Mihăilescu

„Romanul sinteză al unui mare prozator.” Bogdan Crețu

„Grigore, un ziarist ratat, care locuiește într-un apartament sărăcăcios împreună cu părinții lui bolnavi, având grijă de ei și de Charlie, câinele bătrân și orb al familiei, hăituit de fostele sale neveste și mereu umilit de șeful său bețiv și pervers, o întâlnește pe Argentina. Fostă sportivă, rămasă fără locuință, paznic la o casă de amanet. Împreună încep să nutrească iluzia unei noi vieți.”

„O carte despre cei pe care istoria nu-i amintește niciodată. Un deșert de speranțe și amăgiri al celor care îndrăznesc să viseze.”

Radu Aldulescu (n. 29 iunie 1954, Bucureşti) a debutat în 1993 cu Sonata pentru acordeon, roman care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat romanele: Amantul Colivăresei (Nemira, 1996; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2006; ediţia a III-a, Polirom, 2013), Îngerul încălecat (Phoenix, 1997; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2011), Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare (Nemira, 1998; ediţia a II-a, Cartea Românească, 2007), 

Proorocii Ierusalimului (Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate, 2004; ediţia a II-a, Corint, 2006; ediţia a III-a, Cartea Românească, 2008; ediţia a IV-a, Polirom, 2014); Ana Maria şi îngerii (Cartea Românească, 2010), Cronicile genocidului (Cartea Românească, 2012; ediţia a II-a, Polirom, 2015; Premiul „Augustin Frăţilă” şi Premiul pentru cel mai bun roman al anului 2012 la Colocviul Romanului de la Alba Iulia) şi Istoria Regelui Gogoşar (Cartea Românească, 2015). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.

Cartea are 346 de pagini, costă 36,75 lei și poate fi comandată aici: https://hyperliteratura.ro/produs/rezidenti-in-casa-visurilor/

Foto credit Radu Aldulescu: https://pressone.ro/radu-aldulescu-romancier-suntem-o-literatura-de-mana-a-doua-spre-a-treia-in-fostul-est-comunist

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.