Editura Litera ne propune reeditarea romanului de debut al cunoscutului scriitor Radu Aldulescu, „Sonata pentru acordeon”, apărut în colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”, care este coordonată de Doina Ruști. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Ferentari, dragoste, pasiune, luptă pentru supraviețuire într-o lume aflată în marginea Bucureștiului și a istoriei. Scris cu nerv, într-o manieră care a creat un trend și o serie de epigoni, Sonata pentru acordeon este primul roman postdecembrist.

 „Radu Aldulescu este omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastră apărută după 1989.“ Dan C. Mihăilescu

 Radu Aldulescu (n. 1954), scriitor de primă mărime, autorul unor romane de referință, între care Amantul Colivăresei (1995), Îngerul încălecat (1996), Cronicile genocidului (2012), a primit numeroase premii, printre care Premiul „Ion Creangă“ al Academiei, 2017, și Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția, 1999, pentru filmul Terminus Paradis, realizat după romanul Amantul Colivăresei.

În ultimii ani lui Radu Aldulescu i-au apărut la Editura Hyperliteratura romanul „Rezidenți în Casa Visurilor” (2018, reed. 2020, ediție revizuită), precum și reeditarea romanului „Amantul colivăresei” (2020, ediție aniversară 25 de ani).

Cartea are 448 de pagini, costă 27,92 lei și poate fi comandată aici: https://bit.ly/3fqhLXN

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.