Editura Charmides ne propune volumul de poezie „Spiegel scrie peste tot”, de Angela Baciu, apărut în 2021. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„O culegere de fragmente literare din atelierul sau budoarul unei foarte înzestrate scriitoare care lasă frazele – adesea superbe – să-și încerce sau revele magnetismul și misterele, într-o destinsă joacă a destinului. De Angela vom mai auzi elogii nu puține!” Norman Manea

„în altă zi m-am apucat să împletesc fularul lui Tiberiu început acum doi ani. voiam să fie cadoul lui de Crăciun, dar a apărut mereu altceva și altceva și l-am uitat într-un coș pe care scrie home nu am uitat să împletesc am niște andrele vechi de la bunica primul pas este montarea ochiurilor nu uita să alegi cu atenție grosimea andrelelor și firele apoi alegi ce metodă vrei: clasică ochiuri tricotate pe față pe dos ciorăpeasca și așa mai departe pentru a încheia trebuie să împletești primele două ochiuri apoi să iei primul ochi și să îl treci peste al doilea apoi tricotezi al doilea ochi și îl treci peste al treilea și repeți mișcarea. nu știu dacă am explicat bine dar nu e greu pe vremea când făceam naveta la țară am tot împletit noroc că nu se uită e ca mersul pe bicicletă (dar eu nu mă pot lăuda că nu știu să merg decât pe bicicleta cu trei roți)”

Angela Baciu s‑a născut pe 14 martie 1970 în Brăila. Este poetă, prozatoare, publicistă, trainer. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. Membră PEN CLUB România.

A publicat 20 de cărţi, printre care: Maci în noiembrie(1997), Trei zile din acel septembrie (2003), Tinereţe cu o singură ieşire(2004), De mîine pînă mai ieri alaltăieri(2007), Mărturii dintre milenii(2012), Despre cum nu am ratat o literatură grozavă(2015), 4 zile cu nora (2015), mai drăguț decât dostoievski (2017) – carte scrisă împreună cu Nora Iuga,  Hotel Camberi (2017), Charli. Rue Sainte – Catherine 34 (2017).

A primit numeroase premii la secţiunile poezie şi publicistică din partea Uniunii Scriitorilor din România Filialele Iaşi, Alba, Bacău si Reprezentanța Galați.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.