Vă readucem în atenție volumul de debut al lui Bogdan Răileanu, „Tot spațiul dintre gândurile mele”, apărut în 2017 la Editura Polirom în colecția Ego.Proză. Cartea a fost nominalizată la categoria „Debut” în cadrul Premiilor „Nepotu’ lui Thoreau”, ediția 2017. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

„Pentru noi, cei care iubim literatura, apariţia unei cărţi bune e o mare bucurie. Cu atît mai mult cînd vine din partea unui autor tînăr, perfect ancorat în realitatea vremurilor noastre. Bogdan Răileanu scrie despre implicare socială, probleme de cuplu, ecologie, adică despre lucruri de care ne lovim şi noi, cititorii lui, zilnic. Marele merit al povestirilor lui Bogdan Răileanu este că ne face să simţim ceea ce uităm atît de des: că fiecare zi din viaţa noastră, asemenea fiecărei povestiri din volum, este nemaipomenită. O carte tonică, prin care autorul ne îndeamnă să ne bucurăm de viaţă, cu bunele şi cu relele ei, şi să facem ceva bun pentru vieţile celor din jurul nostru.” (Marin Mălaicu-Hondrari)

Bogdan Răileanu s-a născut pe 11 iunie 1980 la Buftea. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București. În 2014 a participat la o serie de cursuri de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri, sub îndrumarea lui Florin Iaru și Marius Chivu. În 2015 a debutat cu o povestire în revista IocanTot spațiul dintre gîndurile mele este cartea sa de debut.

De atunci a mai publicat romanele „Dinții ascuțiți ai binelui” (Humanitas, 2018) și „Teoria apropierii” (Humanitas, 2019), ambele apărute în colecția Humanitas 821.135.1 Scriitori Români Contemporani, care este coordonată de scriitoarea Andreea Răsuceanu.

Cartea are 216 pagini, costă 23,20 lei și poate fi comandată aici: https://bit.ly/2VSYK5s

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.