Casa de pariuri Literare ne propune volumul „Tramvaie vechi, autobuze care nu mai vin”, de Gelu Diaconu, recent apărut în categoria Ediții sonore/Poezie. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi. Cartea poate fi comandată trimițând un e-mail la adresa [email protected] (de unde o veți primi cu autograful autorului). De asemenea, o puteți comanda de pe site-ul editurii, aici: https://cdpl.ro/produs/tramvaie-vechi-autobuze-care-nu-mai-vin-gelu-diaconu/ sau de la Cărturești, aici: https://bit.ly/3CkiN0L

Volumul mai poate fi comandat de pe site-ul Librăriei La două bufnițe, aici: https://ladouabufnite.ro/ sau de pe Libris, aici: https://bit.ly/34hE2E0

Ediție sonoră* în lectura autorului

*Edițiile sonore pot fi ascultate prin scanarea codului QR afișat pe ultima pagină a cărții (chiar și ca link). Linkul/codul facilitează accesul la mediul digital pe care e stocată arhiva audio. Nu se poate vinde codul/linkul fără achiziția fizică a cărții (de unde și denumirea de ediție sonoră și nu audiobook, care presupune un suport fizic de stocare).

© Cristina Stancu, pentru fotografia de copertă
© Ciprian Măceșaru, pentru fotografiile din interior

1.
nu știam ce înseamnă moartea
dar a venit seara când ne-am întors
de pe terenul de fotbal
purtam pantaloni scurți și teniși chinezești
& țineam mingea în brațe

se adunase lumea
sirena ambulanței urla
și nu înțelegeam ce se întâmplă

ne-am strecurat printre oameni
ca s-o vedem pe fata
care se aruncase de la etaj

zăcea în iarbă și gemea
avea gura plină de sânge & privirea tulbure

poate că o vor salva a zis cineva

au pus-o pe targă și au băgat-o în mașină
oamenii au mai rămas un timp
noi ne-am întors pe terenul de fotbal
ca să facem o miuță la lumina felinarului

Gelu Diaconu (n. 26 noiembrie 1962, București) a debutat publicistic în 2004, în revista Oglinda Literară, cu un grupaj de poeme. În 2006 a debutat în volum cu povestirea Fabian, apărută la Editura Marineasa din Timișoara.

În 2008 i-a apărut volumul Antipoeme (Editura Vinea), nominalizat la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum, pentru debut în poezie.

Au urmat volumele Resurse interioare (Editura Marineasa, 2012), blues (Casa de Pariuri Literare, 2013), Resurse umane (Editura Vinea, 2016), mother (Editura Paralela 45, 2018) și Ziua în care a murit John Lennon (Casa de Editură Max Blecher, 2019). De asemenea, în 2018 i-a apărut la Editura Cartier romanul Sebastian, pentru care a primit premiul „Cartea discretă a anului 2018” din partea Asociației Române a Creatorilor Culturali și Artiștilor (ARCCA). Cartea a intrat pe lista scurtă la Festival du Premier Roman, care se desfășoară anual la Chambéry. 

În prezent administrează site-ul cultural www.omiedesemne.ro care a primit în 2021 Premiul „Promotorul cultural al anului” la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița”.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.