Carte pentru copii: Editura Paralela 45 ne propune volumul „Tunul cu țestoase”, de Bobbie Peers, recent apărut în colecția „Clubul exploratorilor”, cu ilustrații de Sandra Steffensen. Traducere din limba norvegiană de Ivona Berceanu. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Ella şi Felix aterizează în deșert, unde a început, din senin, să plouă cu țestoase. Nu le ia mult să descopere că în spatele atacului stau temuții pirați piranha. Vor putea ei să-l înfrunte pe teribilul lor general și să pună capăt atacului? Nu uita: în lumea lor totul e posibil!

Bobbie Peers este unul dintre cei mai de succes autori de cărţi pentru copii din Norvegia. Regizor şi scenarist, a câştigat Palme d’Or la Cannes.

Sandra Steffensen este ilustratoare, cu experienţă în domeniul filmelor de animaţie şi al jocurilor video.

„Ella deschise ușa de la camera ei. Intră și o trase cu grijă după ea. În mâini ținea o cutiuță cu un bec aprins în vârf. Becul răspândea o lumină roșie.

– Mă cheamă Felix! șopti Ella.

Cutiuța pe care o ține în mâini era sistemul de alarmă pe care i-l dăduse Felix. Când băiatul avea nevoie de ajutor, alarma se declanșa. Și exact asta se întâmplase.

Ella scoase o cheie pe care o ascunsese sub pat și deschise dulapul de haine. În fundul lui era globul pământesc. Îl scoase de acolo și observă că deasupra Saharei pâlpâia un semnal roșu.”

Cartea are 96 de pagini, costă 17 lei și poate fi comandată de pe site-ul editurii Paralela 45: https://www.edituraparalela45.ro/produs/clubul-exploratorilor-tunul-cu-testoase-2/

Foto credits Bobbie Peers, de aici: https://www.carlsen.de/autorin-illustratorin/bobbie-peers

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.