Recomandarea noastră de astăzi de la Casa de Pariuri Literare este volumul „Ciclam”, de Maria Balabaș, recent apărut în categoria „Proză scurtă”. Cartea conține ilustrații de Bogdan Al. Balabaș-Mihăescu. Volumul poate fi comandat de aici: https://cdpl.ro/produs/ciclam-maria-balabas/ sau de pe site-ul Cărturești, aici: https://carturesti.ro/autor/maria_balabas

„Continuăm să trăim în apartamentul nostru cu gratii la ferestre.
Dar nu e treaba noastră, a copiilor, să spunem ceva.
Familia noastră rămâne pe loc, modest şi decent.”

„Casa noastră e o lume neformată, magmatică, în care lucrurile se află ori în veşnicie, ori într-o continuă forfotă. Mobilele nu se mișcă niciodată, însă nu e clar dacă pantofii stau în hol sau oriunde. Se pot întâmpla de toate. Mai ales minuni.”

„Dumnezeu, cărţile şi trecutul sunt mai prezente decât oamenii înşişi. O tin pe Georgy dupa umeri, protector, iar langa mine e Linda, inalta si blonda, cu o minge in mana dreapta, in spatele nostru e Alba ca Zapada, desenata pe casuta din parc. Gasesc fotografia in albumele noastre, cate unul pentru fiecare an pana in 1992, pentru ca dupa aceea pare ca lumea a luat-o razna, au inceput Dallas si Sclava Izaura si nimeni n-a mai avut timp sa treaca imaginile vietilor noastre prin lungul proces de developare de la subsol.”  

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.