Recomandarea noastră de astăzi de la Casa de Pariuri Literare este volumul „O cameră fără prize”, de Savu Popa, apărut în 2021 în categoria Ediții Sonore/Poezie. Puteți comanda cartea trimițând un e-mail la adresa [email protected] sau direct de pe site-ul editurii, aici: https://cdpl.ro/produs/o-camera-fara-prize-savu-popa/

Ediție sonoră* în lectura autorului

*Edițiile sonore pot fi ascultate prin scanarea codului QR afișat pe ultima pagină a cărții (chiar și ca link). Linkul/codul facilitează accesul la mediul digital pe care e stocată arhiva audio. Nu se poate vinde codul/linkul fără achiziția fizică a cărții (de unde și denumirea de ediție sonoră și nu audiobook, care presupune un suport fizic de stocare).

Războiul de țesut

Când eram mic,
Credeam că
Realitatea
Era concepută la
Un uriaș război de țesut,
Materialele folosite,
Vreo câteva
Fire de in, cânepă, bumbac,
Nu foarte lungi.
Dar ce lucru măreț, durabil
Ieșea din ele,
Încât
Celor bătrâni,
Când se apropiau de lucrătura
Acestui război
Nemaiîntâlnit în viața lor,
Le dădeau lacrimi de copil.

Savu Popa (n. 1991)

Ocupația: Profesor de Limba şi literatura română, doctorand în cadrul  Școlii Doctorale de Litere, Științe, Umaniste și Aplicate a Universității de Medicină, Farmacie și Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu o teză despre teatralitate și inaparent în poezia optzecistă.

Activitate literară

Debut în poezie, în anul 2004, în revista Euphorion, din Sibiu.

Debut în volum, în anul 2017: Ipostaze, Editura Paralela 45, din Piteşti. În 2018 am publicat al doilea volum de versuri, la editura Cartea Românească, intitulat Noaptea mea de insomnie.

Apariții în revistele: Euphorion, România literară, Banchetul, Ateneu, Familia, Tribuna, Sintagme literare, Actualitatea literară, Discobolul, Noise Poetry, Literomania, Liternautica, O mie de semne, Opt motive, Bucovina Literară, La Mongolu, Avalon, Argeș, Alternanțe, Literadura, Cervantes, Prăvălia culturală, Algoritm literar, Ramuri.

Colaborări – cronici literare

Site-urile: ,,Kooperativa poetică” (Citește-mă) și ,,O mie de semne”.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.