Recomandarea O Mie de Semne de astăzi de la Editura Litera este volumul „Rătăciri deliberate”, de Doina Gecse-Borgovan, apărut în 2023 în colecția Biblioteca de Proză Contemporană. Puteți comanda cartea de aici: https://bit.ly/3typI6N

Proză scurtă, în registru subiectiv, volumul propune un portret identitar și o galerie de personaje care treptat conturează biografia ficțională a autoarei. Brăila, Dobrogea și Clujul compun o poveste a lumii dunărene, multiculturală, cu alianțele, toleranța și conflictele ei.

„Autoportretul esențializat își adaugă noi straturi pe măsură ce fluxul memoriei scoate la suprafață episoade dintr-o primă vârstă evocată cu prospețimea și proporțiile copilului care le-a trăit, la adăpost de macularea cosmetizărilor și a hermeneuticilor justificative ale adultului, cărora naratoarea le rezervă o cu totul altă tonalitate, nuanțat critică.” CONSTANTINA RAVECA BULEU

DOINA GECSE – BORGOVAN (n. 1974, Brăila) este jurnalist radio, absolventă de filologie (engleză–italiană), cu un masterat în comunicare și unul în sociologie. Scrie proză scurtă, publicată în periodice. Este colaboratoare a revistei Ficțiunea OPTm.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.