Recomandarea O Mie de Semne de astăzi de la Editura Polirom este volumul „cum reușești, viața mea”, de Dan Sociu, recent apărut în domeniul Literatură română. Poezie. Puteți comanda cărți de Dan Sociu aici: https://bit.ly/2zXRTQ0 sau puteți comanda volumul de față direct de pe siteul editurii, aici: https://polirom.ro/-/8253-cum-reu%C5%9Fe%C5%9Fti-via%C5%A3a-mea-.html

***

A venit la înmormântare
nu-l mai țineam minte dar mi-a zis
„eram copii în curte la bunicul tău
și tu aventuros ca de-obicei
– ce-ar fi să îngropăm un mesaj
pentru noi cei din viitor? –
pe urmă am încercat și eu singur
și peste ani se construia pe deasupra
sau se turna ciment”
Îi părea rău ca de un eșec
dar mi-am amintit instant de el
de amiaza aia de vară
pe grămada de lemne în fața grădinii
cu straturi de roșii mari
urâte, cărnoase și dulci.

Dan SOCIU (n. 20 mai 1978, Botoșani) a lucrat ca jurnalist, redactor de carte și corector la diferite edituri, a tradus articole, piese de teatru, un volum de strategie militară, peste 20 de romane și poeziile a mai bine de 30 de poeți americani și englezi. A publicat poezii și proză în zeci de antologii și reviste românești și internaționale și a fost invitat ca artist în rezidență în SUA și Germania. A publicat volumele de poezie borcane bine legate, bani pentru încă o săptămână (Junimea, 2002; Premiul „Ronald Gasparic”, Premiul național „Mihai Eminescu”), Fratele păduche (Vinea, 2003), cântece eXcesive (Cartea Românească, 2005; Premiul Uniunii Scriitorilor), Pavor nocturn (Cartea Românească, 2011), Poezii naive și sentimentale (Cartea Românească, 2012; Premiul Radio România Cultural), Vino cu mine știu exact unde mergem (Tracus Arte, 2013; Premiul Radio România Cultural, Premiul revistei Observator cultural/Premiul „Andrei Bodiu”), 17 poezii (CDPL, 2021), porc și sentimental, înțelept și rău (Polirom, 2021), romanele Urbancolia (Polirom, 2008; tradus în sârbă, Urbanholija, Plato, Belgrad, 2016), Nevoi speciale (Polirom, 2008), Combinația  (CDPL, 2012), Mouths dried with hatred (Longleaf Press, University of Virginia, 2012),  Monarh (împreună cu Dan Radu Mihai, OMG, 2021), volumul de povestiri Pluto în Scorpion (Polirom, 2020), antologia de poezie Vino cu mine știu exact unde mergem  (Polirom, 2014) și volumul Uau (Polirom, 2019; Premiul „George Bacovia”, Premiul revistei Observator cultural).

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.