Editura Vlad și Cartea cu Genius, Editura Arthur, Youngart, Grafic, Editura ART și Editura Paladin, cărţi F&SF, parte a Grupului Editorial ART, vă invită la cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, în perioada 29 mai – 2 iunie 2019. Peste 1200 de titluri, dintre care mai bine de 100 de noutăți, sunt pregătite să-și întâlnească cititorii de toate vârstele.

Portofoliul editurii Vlad și Cartea cu Genius se îmbogățește cu noi titluri ale unor scriitori clasici: „Elefantul Filimon” și „Păpușa de cârpă” de Michael Ende și “Cei trei tâlhari”, cea mai iubită carte a lui Tomi Ungerer, „băiatul rău al literaturii pentru copii“, celebru pentru poveștile sale neobișnuite.

Editura Arthur le propune cititorilor împătimiți ai seriei “Jurnalul unui puști” un nou volum marca Jeff Kinney – “Jurnalul unui puști tare de treabă. Însemnările lui Rowley Jefferson”. Pentru prima dată, lumea lui Greg Heffley este văzută din perspectivă prietenului său cel mai bun.


Din vara aceasta, un nou personaj adorabil ocupă un binemeritat loc fruntaș în portofoliul editurii Arthur: Claude de Alex T. Smith. Vă invităm să-l descoperiți alături de nelipsitul domn Scămoșos, cel mai bun prieten al său. Pentru amatorii de întâmplări hazlii și eroi cu superputeri, seria “Aventurilor Căpitanului Underpants” de Dav Pilkey îmbină în doze perfecte acțiunea, suspansul și umorul, într-o carte interactivă unde poți da viață personajelor folosind tehnica de animație RĂSF-O-RAMA!

Fanii amuzantului Nate, întâiul dintre puști, vor avea surpriza să-și descopere personajul preferat într-o ipostază ilustrată în minunatul volum de benzi desenate “Marele Nate. Un puști genial” de Lincoln Peirce, lansat în colecția miniGrafic.

Avem vești foarte bune pentru fanii universului lui Harry Potter! Pentru ei aducem la Bookfest cel de-al doilea volum al seriei “Animale fantastice” de J.K. Rowling și integrala “Harry Potter” într-un cufăr de colecție. Nu ratați nici evenimentul special desfășurat la standul Marii Britanii “Welcome to Hogwarts Arts & Crafts Workshop!” de sâmbătă, 1 iunie, ora 13:30. Se lasă cu premii!

O mică bijuterie ilustrată – “Rapsodii de toamnă”, de George Coșbuc, cu ilustrații de Ethel Lucaci Băiaș – și un clasic al literaturii pentru copii – “Münchhausen” de Gottfried August Bürger, cu ilustrații de Eugen Taru – se adaugă colecției Arthur retro.

Iubitorii universului Miss Peregrine sunt așteptați la standul editurii Youngart cu un nou volum din seria imaginată de Ransom Riggs: “Miss Peregrine #4. Harta zilelor”. Pentru cititorii adolescenți, dar și pentru toți amatorii de povești cu supereroi, lansăm seria DC Icons cu două dintre volume: “Batman. Creaturile nopții” de Marie Lu, și “Wonder Woman. Fiica Războiului” de Leigh Bardugo.

O serie etalon și una dintre cele mai bune benzi desenate create vreodată, “Sandman: Preludii şi nocturne” de Neil Gaiman este fără doar și poate apariția-eveniment a editurii Grafic.

Editura ART lansează două romane considerate capodopere: “Sistemul periodic” de Primo Levi, colecția Cărți cult, și “Absalom, Absalom!” de William Faulkner, apărut în seria dedicată autorului. Colecția Clasici ilustrați se îmbogățește cu o minunată ediție aniversară “Frankenstein” de Mary Shelley, cu ilustrațiile lui David Plunkert.

Editura Paladin, cărţi F&SF continuă universul “Arhivei luminii de furtună” de Brandon Sanderson, seria mult așteptată de iubitorii fantasy. Cartea a doua, “Cuvinte despre lumină”, va fi disponibilă la Bookfest, prin volumul 1, “Câmpiile sfărâmate”, și volumul 2, “Poarta jurământului”.

“Ultimii descendenți” de Matthew J. Kirby deschide o nouă serie Assassin’s Creed, precum și o nouă colecție – Paladin Young Books, dedicată adolescenților. În plus, fanii fantasy vor mai avea o surpriză: scriitoarea premiată Claire North este prezentă sâmbătă și duminică la târg, unde va participa la două evenimente. Editura Paladin a publicat două dintre cărțile autoarei, disponibile și ele la standul Casei Editoriale Art din cadrul Bookfest.

Toate titlurile Grupului Editorial ART vor avea reduceri de până la 30% pe durata Salonului Internațional de Carte Bookfest 2019 și, pentru că începe vara și se apropie vacanța, printre surprizele de la stand se numără un ‘Jurnal de vacanță” pentru copii (cu ilustrațiile lui Dan Ungureanu), minunate agende înflorate ilustrate cu talent de Irina Neacșu și sacoșe din pânză colorată.

PROGRAM EVENIMENTE

Sâmbătă, 1 iunie, orele 11:00 – 11:45, scena ARCA

Lansare “Când eram foarte tineri” de A.A. Milne (Editura Arthur, colecția Cărțile lui Radu, 2019)
Participă: Ioana Pârvulescu (scriitoare și traducătoare), Ioana Bâldea Constantinescu (scriitoare și jurnalist cultural)

Sâmbătă, 1 iunie, orele 12:00 – 12:30, standul Marii Britanii

Din Londra la București – o incursiune în lumea fantasy alături de Claire North și invitații săi. Moderator: Oliviu Crâznic
Invitată: Alexa Fusoi, traducătoarea cărții “Primele cincisprezece vieți ale lui Harry August’

Sâmbătă, 1 iunie, orele 13:00 – 13:55, scena Arena

Discuție „Cărțile traducătorilor “ organizată în colaborare cu ARTLIT (Asociația Traducătorilor Literari din România), prin intermediul căreia cititorii vor afla care sunt aparițiile editoriale din ultimul an, în prezența și din perspectiva traducătorilor lor, prezență mult mai puțin vizibilă pe piața românească decât în alte țări ale Uniunii Europene.
Prezintă: Bogdan Ghiu, președinte ARTLIT

Sâmbătă, 1 iunie, orele 13:30-14:30, standul Marii Britanii

Welcome to Hogwarts Arts & Crafts Workshop!
Vino să ne arăți cât de mult îți place universul lui Harry Potter! Timp de o oră, ne imaginăm că suntem la Hogwarts, inventăm elixire sau licori magice, facem semne de carte personalizate și scriem citatele preferate din cărțile autoarei J.K. Rowling. Fiecare participant se poate înscrie la o tombolă cu premii. La final, Pălăria de Selecție va dezvălui cine câștigă premiul cel mare: un cufăr de colecție Harry Potter.

Sâmbătă, 1 iunie, orele 15:00 – 16:00, Cafeneaua Julius Meinl din spațiul Bookfest

Conferință de presă Europa Creativă. În contextul rezultatelor excelente obținute la ultimul apel de traduceri literare finanțate prin programul Europa Creativă, Editura ART participă la acest eveniment cu proiectul “Human Saga – Identity and Fusion through European Literature”, prin care au fost publicate până acum romanele “Sistemul periodic” de Primo Levi și “Emigranții” de W.G. Sebald.

Sâmbătă, 1 iunie, orele 16:00 – 17:00, standul Bookfest Junior

Lansare “Cum am supraviețuit clasei a VIII-a” de Robert Ersten. Invitați: scriitoarea Ioana Nicolaie și grupul de scriere creativă „Liternauții” – Elisa Merca, Sara Zapodeanu, Catinca Nistor, Andrei Droc, Matei Mustea, David Stavila, Cristian Mitrea, Gabriel Cărtărescu și Florin Bican (scriitor și traducător).

Duminică, 2 iunie, orele 12:00 – 13:00, standul Bookfest Junior

Lansări “Ordinul Povestitorilor #9”, “Selfie” (juniorii) și “Consilierul de lectură nr. 1/2019”
Participă: Adina Popescu (scriitoare și coordonatoarea revistei “Ordinul Povestitorilor”), Ioana Nicolaie (scriitoare), Florin Bican (scriitor și traducător), Ioana Nanu (redactor “Consilierul de lectură”) și copiii care au publicat texte și ilustrații în “Ordinul Povestitorilor #9” și în antologia “Selfie” (juniorii).

Duminică, 2 iunie, orele 11:00 – 11:55, scena ARCA

Autori români la Vlad și Cartea cu Genius – Lansări de carte (0-7 ani): “Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești” de Laura Grünberg, “Anatol și Gregor la aeroport” de Lavinia Braniște; “Băiețelul care se putea mușca de nas” de Alex Moldovan
Participă autorii: Laura Grünberg, Lavinia Braniște și Alex Moldovan
Ilustratoarele: Bilyana Velikova și Oana Ispir
Moderator: Florin Bican (scriitor și traducător)

Duminică, 2 iunie, orele 14:00 – 15:00, standul Marii Britanii

Why in the world? – atelier de story-writing susținut de scriitoarea Claire North

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.