Top 10 cele mai vândute cărți Humanitas în 2019

1. Elizabeth Gilbert, Orașul fetelor
Bestseller New York Times
Traducere şi note de Anca Bărbulescu
Un roman delicios despre glamour, sex și aventură, despre o tânără care descoperă că pentru a fi om bun nu este neapărat nevoie să fii fată cuminte.
„Pur și simplu unul din cele mai bune romane pe care le-am citit în ultimii ani. […] Un roman-bijuterie, sclipitor.“ – Observer
„Cuceritor și captivant. Un roman mare în toate sensurile cuvântului.“ – The Daily Telegraph

2. Simona Tivadar,  Medicină, nutriție si bună dispoziție
Vei mai descoperi că râsul împreună cu doctorul specialist în nutriție nu îngrașă, dar îți înseninează viața. Detoxifică, crește imunitatea și luptă împotriva tuturor bolilor!

3. Radu Paraschivescu, Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri
„Orice om îi este teamă, cartea-parastas a României după doi ani de guvernare PSD. Dar nu numai. E în acelaşi timp un instrument care măsoară trei decenii de speranţe înşelate şi de iluzii pierdute.“ – Radu Paraschivescu

4. Radu Paraschivescu, În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)

5. Tatiana Niculescu, Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee
Din documente de arhivă, scrisori inedite, memorii, jurnale și mărturii ale contemporanilor, această carte reconstruiește culisele celui mai stăruitor scandal politic din istoria interbelică a României.

6. Jurnalul Annei Frank
Versiune definitivă editată de Mirjam Pressler și autorizată de Anne Frank Fonds
Traducere și note de Gheorghe NicolaescuPentru prima oară în româneşte versiunea definitivă a Jurnalului, tradusă după originalul neerlandez.
Anne Frank și jurnalul ei figurează pe mai toate listele de excelență ale veacului XX privitoare la personalități și la cărți – Cei mai importanți oameni ai secolului, Cele mai bune cărți publicate în secolul XX, Operele literare definitorii pentru același secol, ca să numim doar câteva din multele topuri stabilite de specialiști, de ziariști ori chiar de marele public. Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Țările de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus în peste 65 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare. Anne Frank a lăsat cea mai frapantă mărturie umană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult, a dat un chip, o voce, un nume milioanelor de victime inocente – fără chip, fără voce, fără nume – ale barbariei naziste. Anne Frank nu e o simplă autoare: împreună cu cartea ei, a devenit un simbol.

7. Cristian Presură, Fizica povestită
Carte distinsă cu Premiul Academiei Române„Cartea lui Cristian Presură este cu atât mai valoroasă cu cât se adresează în egală măsură unui cititor neavizat şi unuia bun cunoscător al formalismului matematic, care nu acceptă uşor afirmaţii fără demonstraţie. Parafrazându-l pe Richard Feynman, pot spune că pentru a studia fizica există două posibilităţi: fie urmaţi timp de cinci ani cursurile facultăţii de fizică, fie citiţi această carte.“ (Dr. Mircea PENŢIA, Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară, Bucureşti-Măgurele, cercetător ştiinţific asociat CERN, Geneva)

8. Francesc Miralles, Héctor García (Kirai), Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită
Traducere de Camelia Dinică„Ikigai… Acest concept japonez, care s-ar traduce prin «fericirea de a fi mereu ocupat», pare să explice extraordinara longevitate a japonezilor, mai ales din insula Okinawa. Acolo, numărul persoanelor centenare depășește cu mult media mondială.
Cultivarea prieteniilor, alimentația moderată, odihna adecvată și mișcarea ușoară par să facă parte din ecuația sănătății, însă în centru este acea joie de vivre, bucuria de a trăi, care îi ajută să însumeze ani și să sărbătorească în continuare fiecare răsărit de soare, ikigai-ul personal al fiecaruia.“ (HÉCTOR GARCÍA (KIRAI) și FRANCESC MIRALLES)

9. Elizabeth GilbertMănâncă, roagă-te, iubeşte
Ediție aniversară, cu o nouă prefață a autoarei
Traducere de Alexandra Baciu
Publicată în SUA în 2006, Eat, Pray, Love a fost timp de peste un an Numărul 1 pe lista celor mai bine vândute cărți nonfiction a publicației New York Times, Numărul 1 pe lista Booksense Paperback Nonfiction a Asociației Librarilor Americani, a fost prezentată de Oprah Winfrey în celebrul ei show, stă la baza unui film cu Julia Roberts, are traduceri în 46 de limbi și s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare în lume.

10. Domnica Petrovai, Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu
Cuvânt înainte de Mircea Miclea
„Cartea Domnicăi Petrovai nu este un rețetar. Cei care caută soluții rapide, de tipul quick fix, nu le vor găsi aici. Vor găsi însă o serie de sfaturi care le pot fi de folos: despre cum să se protejeze și să-și marcheze teritoriile într-o iubire, cum să genereze încredere, cum să facă față furiei și altele asemenea. Menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine înainte de a-l schimba pe celălalt. Dar – și aceasta e pledoaria autoarei – este un efort care merită.“ (Prof. univ. MIRCEA MICLEA, fondatorul şcolii cognitive în psihologia românească)

Top 10 cele mai vândute cărți Humanitas Fiction în 2019

1.Heather Morris, Tatuatorul de la Auschwitz
Traducere din engleză de Luana Schidu
2. Michel Houellebecq, Serotonină
Traducere din franceză de Daniel Nicolescu
3. Guzel Iahina, Zuleiha deschide ochii
Cuvânt înainte de Ludmila Ulițkaia.Traducere din rusă și note de Luana Schidu
3 bis Kate Morton, Fiica ceasornicarului
Traducere din engleză și note de Sînziana Dragoş
4. Paulo Coelho, Alchimistul
Traducere din spaniolă de Gabriela Banu
5. Eric–Emmanuel Schmitt, Răzbunarea iertării
Traducere din engleză de Laurențiu Malomfălean
6. Irvin D. Yalom, Minciuni pe canapea
Traducere din engleză și note de Carmen Toader
7. Eric–Emmanuel Schmitt, Oscar și tanti Roz
Traducere din franceză de Marieva Ionescu
8. Maja Lunde, Istoria albinelor
Traducere din norvegiană de Sanda Tomescu Baciu
9. Rui Zink, Cititorul din peșteră
Traducere din portugheză și note de Micaela Ghițescu
10. Evgheni Vodolazkin, Brisbane
Traducere din rusă și note de Adriana Liciu
Premiul Cartea Anului 2019

Cele mai vândute cărți Humanitas Junior în 2019

1. Seria Aventurile lui Habarnam de Nikolai Nosov

cu titlurile: Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi (traducere de Nina Gafița, ilustraţii de A. Laptev), Habarnam în Oraşul Soarelui (traducere de Gabriela Russo, ilustraţii: A. Laptev), Habarnam pe Lună (traducere de Sanda-Felicia Misirianţu, ilustraţii de Silvia Olteanu)

2. Seria Transformă apa în culori

cu titlurile: Transformă apa în culori. E petrecereTransformă apa în culori. Gândăceii veseliTransformă apa în culori. MașiniTransformă apa în culori. PrințeseTransformă apa în culori. La zooTransformă apa în culori. La joacă

3. Seria creată de Lucy Hawking împreună cu tatăl ei, profesorul Stephen Hawking:
George şi cheia secretă a universului (traducere de Antonia Cristinoi Bursuc, ilustrații de Garry Parsons), George în căutare de comori prin Cosmos(traducere de Antonia Cristinoi Bursuc, ilustrații de Garry Parsons), George şi Big Bangul(traducere de Antonia Cristinoi Bursuc, ilustrații de Garry Parsons), George și codul indescifrabil (traducere de Andreea Stănescu, ilustrații de Garry Parsons), George și corabia timpului (traducere de Maria Rizoiu, ilustrații de Garry Parsons)George și luna albastră (traducere de Nicoleta Drăghiceanu, ilustrații de Garry Parsons)

4. Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii, antologie de  Florence Sakade (traducere de Veronica Sidon, ilustraţii de Yoshisuke Kurosaki)

5. Întoarcerea lui Arpagic de Ana Blandiana (ilustrații de Livia Coloji)

6. Întrebări mari de la cei mici …la care răspund nişte oameni foarte importanţiantologie de Gemma Elwin Harris (traducere de Mihaela-Elena Balint, ilustrații de Rareș Ionașcu)

7. Planetarium de Chris Wormell și Raman Prinja (traducere de Ianina Marinescu)

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.