Încheiem, așadar, a treia săptămână de când am început acest editorial. Nu e momentul pentru bilanțuri, poate o voi face mai încolo, spre sfârșitul anului, când vom trage și alt fel de concluzii. Până atunci mai e însă ceva timp și multe de discutat.

Sper că v-ați băut cafeaua în tihnă și mai sper să aveți un sfârșit de săptămână lipsit de griji. Poate că sunteți un pic obosiți, însă altfel n-aș mai fi avut un motiv întemeiat ca să postez poemul lui Andrei Bodiu din antologia „Oameni obosiți” de la Editura Cartier. Claudiu Komartin a fost inspirat când a făcut selecția și sper că am fost și eu inspirat când am ales poemul pentru azi.

Dar oboseala va trece fiindcă vine weekend-ul și veți avea și momente de răgaz, când veți sta, poate, pe canapea sau pe fotoliu, cu cafeaua alături, și veți citi o carte. E cel mai bun mod de relaxare posibil. Și, pentru că a venit vorba despre cărți, sper că am fost la fel de inspirat de-a lungul săptămânii, când am făcut unele recomandări.

Chiar dacă n-am fost inspirat pentru unii dintre voi, ofertă există și aveți de unde alege și din altă parte. Important este să iubiți cărțile și știu bine că o faceți. Altminteri nu ați mai intra pe O Mie de Semne. Odihniți-vă citind o carte. Doar cartea vă dă posibilitatea de a evada din realitate și de a vă regăsi în Poveste, acolo unde totul este posibil.

Nu vreau să vă rețin prea mult. Mai am de spus cîteva cuvinte pentru cei care sprijină O Mie de Semne. Așa cum vedeți, proiectul nostru merge mai departe. Acest lucru vi se datorează, fiindcă fără sprijinul vostru totul ar fi infinit mai greu. Ne bucurăm că sunteți de atâta timp alături de noi și vă promitem că vom face tot ce ne stă în putere ca să nu vă dezamăgim. Este obiectivul nostru numărul unu.

Vă mulțumim tuturor că iubiți cărțile și că, printre alte preocupări, nu mai puțin importante, vă opriți din când în când și pe O Mie de Semne. Asta înseamnă că lucrurile pe care le facem aici nu sunt în zadar. Poate că, într-un procent mic, dar nu lipsit de semnificație, reușim să vă înseninăm fiecare zi.

Așa vom încerca să facem și de acum înainte. Vom fi zi de zi alături de voi, fiindcă suntem O Mie de Semne, iar O Mie de Semne (plus unul) înseamnă o poveste nesfârșită spusă de o Șeherezadă înțeleaptă și răbdătoare. Poate că de acolo ne vine inspirația, poate că într-acolo ne gândim de fiecare dată când ne întrebăm ce v-ați dori în plus față de ce am făcut până acum.

Întotdeauna există o cale, un mod de a deschide alte drumuri. Noi ne-am străduit să vă deschidem drumuri către Poveste, către Carte, către Lectură. Dacă am reușit, ei bine, asta înseamnă că am ales calea cea bună. Dacă nu, ne vom strădui s-o găsim. Iar acest lucru nu-l putem face decât împreună cu voi.

Ne revedem luni. Stay safe!

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.