L-am citat din nou pe Octavian Soviany, în titlu de data asta, fiindcă sunt și bucuros, și trist. Pe de o parte, sunt bucuros că articolul meu de ieri, „Vă aștept manuscrisele”, a avut ecou și mi-ați trimis deja cărțile voastre. Pe de altă parte, sunt trist fiindcă se pare că nimeni n-a citit articolul până la capăt și n-a spus nimic despre intenția de a dona pentru O Mie de Semne.

Mai mult decât atât, când am răspuns solicitărilor respective cu rugămintea de a fi luată în considerare o donație pentru O Mie de Semne, n-am mai primit niciun răspuns. Poate că am fost înțeles greșit sau poate că mesajul meu din articolul de ieri n-a fost limpede. Îmi asum greșeala asta.

De aceea astăzi voi fi foarte succint. Da, vă aștept manuscrisele, dar nu mă voi apuca să le citesc până când nu veți face o donație pentru O Mie de Semne. Există un minimum de bun simț pentru oricine, cred. Am fost întrebat ce valoare trebuie să aibă donația. Am răspuns că o donație e o donație, nu poate fi stabilită o sumă. Omul dă cât are și cât crede el, astfel încât suma respectivă să-l poată ajuta pe cel spre care se îndreaptă donația.

N-am vrut ca demersul meu să pară o condiționare, deși aparent cam asta este. Oamenii trebuie să înțeleagă însă că O Mie de Semne supraviețuiește datorită acestor donații. Unii donează pur și simplu, fără să ceară ceva în schimb, ca de pildă un serviciu precum evaluarea unui manuscris. Sunt oameni care se bucură de literatură și care apreciază ce fac eu aici.

Am primit de la cineva, spre exemplu, o donație de 10 euro. Mi-a spus omul că atâta își permite. I-am zis că e ok și i-am dat câteva sfaturi pe textele pe care mi le-a trimis. Ba l-am și publicat pe O Mie de Semne, fiindcă unele poeme erau chiar promițătoare. Nu l-am publicat fiindcă a donat o sumă de bani, ci pentru că a meritat.

De aceea, vă rog încă o dată: trimiteți-mi manuscrisele voastre odată cu donațiile voastre. E simplu și o puteți face în mai multe moduri. Iată cum:

Sprijină și tu jurnalismul cultural independent donând orice sumă aici:
https://www.patreon.com/omiedesemne sau direct în contul RO98INGB0000999909778881 (RON) deschis la ING pe numele Gheorghe Deaconu.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.