Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, și-a propus să organizeze, în perioada 13-14 iunie 2020, Colocviul de exegeză literară, ediția a IV-a, In honorem Laurențiu Ulici. Dată fiind starea de alertă în care ne aflăm și necesitatea luării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, colocviul se va desfăşura on-line.

Sub genericul In honorem Laurențiu Ulici va fi evocată personalitatea criticului și istoricului literar din a cărui inițiativă a fost inaugurată, pe 15 ianuarie 2000, Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu”. Grație fondului de carte donat de Laurențiu Ulici Ipoteștiului – peste 6000  de volume ale poeților români postbelici, în mare majoritate cu autografele autorilor –, Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a putut să-și lărgească aria de cercetare de la opera eminesciană la poezia românească în integralitatea ei.

Pentru ediţia din anul acesta, au trimis pentru Colocviul de exegeză literară In honorem Laurențiu Ulici texte şi înregistrări: Ion Pop, Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Bogdan Creţu, Maria Şleahtiţchi, Lucia Ţurcanu, Radu Vancu, Horia Gârbea, Sergiu Radu Ruba, Gheorghe Pârja, Gellu Dorian.

Înregistrările audio-video şi textele comunicărilor vor fi disponibile, începând cu data de 15 iunie, ora 11.00, pe site-ul Memorialului: http://www.eminescuipotesti.ro/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Memorialul-Ipotesti-Centrul-National-de-Studii-Mihai-Eminescu-432404520184709/.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.