Dragi prieteni, Concursul de Debut în Poezie O Mie de Semne, ediția 2022, a ajuns la final. Juriul format din Lucia Țurcanu, Alice Popescu, Andrei Mocuța, Cosmin Perța și Ciprian Măceșaru a desemnat în unanimitate un câștigător. Vă reamintesc că volumul căștigător va fi recompensat cu suma de 500 de euro și va apărea la Editura Cartier.

Au intrat pe lista scurtă opt poeți și poete care au fost departajați de punctajele stabilite de membrii juriului: Iată numele acestora:

Andrei Petrea
Victor Fală
Sebastian Hester
Ada Lupu
Ioana-Doina Pătulea
Diana Rusu
Andreea Stana
Alberto Păduraru

Câștigătorul primei ediții a Concursului de Debut în Poezie O Mie de Semne este tânărul poet brașovean Andrei Petrea. Felicitări!

Înainte de a vă face cunoscute câteva date biografice, pe care Andrei Petrea a avut amabilitatea de a mi le trimite, aș vrea să mulțumesc foarte mult juriului, care și-a făcut treaba exemplar, cu o corectitudine și un profesionalism pe care orice organizator al unui astfel de concurs cred că și le-ar dori. Le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au trimis manuscrise.

Nu în ultimul rând îi mulțumesc lui Vlad Beu, cel care a făcut posibilă existența acestui concurs.

Iată datele biografice:

Andrei Petrea (n. 1996, Brașov) este masterand la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov, specializarea Inovare culturală. Participă de 4 ani la Cenaclul „Corpul T”, condus de Dan Țăranu și Virgil Borcan, fiind interesat în special de poezie. A participat în calitate de poet la mai multe evenimente (Maratonul de poezie organizat de Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov, edițiile din 2019 și 2020; „Literatura iese în oraș”, ediția 2020; Maratonul de poezie LITERE, București, ediția a III-a). Pe lângă literatură, printre interesele sale se numără artele vizuale și muzica.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.