Joi, 9 februarie, ora 19.00 vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la o dezbatere cu istoricii Liviu Cîmpeanu, Marian Coman și Andrei Mirea , moderată de Radu Gârmacea, despre volumul „Cruciadă împotriva lui Ștefan cel Mare: Codrii Cosminului 1497“.

În acest volum, apărut recent la Humanitas, în colecția Istorie, medievistul Liviu Cîmpeanu povestește și explică, pentru un public mai larg, nu doar campania din 1497 și bătălia decisivă, ci și întregul șir de evenimente, pornind chiar dinainte de domnia lui Ștefan, care a condus la această luptă, într-un amplu tablou dramatic al Evului Mediu târziu din această parte a Europei.

Analiza se bazează pe izvoare moldovenești, muntene, polone, otomane, ungare, occidentale, din care reiese urzeala de relații politice și militare din Europa răsăriteană a secolului al XV-lea. Până la sfârșit, cititorul va fi uimit să afle că la Codrii Cosminului, alături de armata profesionistă a lui Ștefan cel Mare, au luptat trupe otomane și tătare, într-o alianță care cuprindea și Muntenia, Rusia și Ungaria, iar inamicii săi au fost Polonia, Lituania și Ordinul Teuton.

Accesul este liber în baza unei rezervări pe Eventbook: https://eventbook.ro/…/bilete-cruciada-impotriva-lui…

Cartea este disponibilă în librării și online, și pe LibHumanitas.ro: https://www.libhumanitas.ro/cruciada-impotriva-lui-stefan…

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.