A X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița” va fi, începând de azi și până duminică inclusiv, capul de afiș al manifestărilor culturale autohtone. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Cultură și de Societatea de Concerte.

Peripețiile și bâlbâielile cauzate de o decizie a autorităților de la Bistrița, care aleseseră inițial să nu mai finanțeze cunoscutul eveniment, au rămas în urmă, așa că participanții la această ediție se pot bucura începând din această seară de poezie, muzică, precum și de dialoguri cu personalități literare sau ceremonii de acordare a unor premii.

Lista poeților care vor susține lecturi publice este una extrem de atrăgătoare. Vor citi, printre alții, Constantin Acosmei, Dumitru Crudu, Anastasia Gavrilovici, Claudiu Komartin, Ștefan Manasia, Angela Marinescu, Vlad Moldovan, Ion Mureșan, Ioana Nicolaie, Florin Partene, Ioan Es. Pop, Tara Skurtu, Radu Vancu și Elena Vlădăreanu.

Deschiderea festivalului și prezentarea invitaților va avea loc în această seară, de la ora 18.00, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița. Vor urma acordarea premiului  Librarul anului (Mihail Vakulovski (Librăria Humanitas, Brașov), un One man show cu Charlie Fălămaș, lecturi publice de poezie (Elena Vlădăreanu, Vlad Moldovan, Sebas Puente Letamendi (Spania), Anastasia Gavrilovici, Dumitru Crudu și Ioan Es. Pop, precum și un recital de pian susținut de Eduard Kunz (Rusia).

[image_with_animation image_url=”717″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Ziua de mâine va debuta cu o Lectură privată Colibița (10.30-14.30) – Robert Bălan – Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea, apoi, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița, între orele 19.00-20.30, vor avea loc lecturi ale poeților Ion Mureșan, Ioana Nicolaie, Tara Skurtu, Florin Partene, Berta Garcia Faet (Spania) și Radu Vancu. Seara se va încheia cu recitalul lui Matei Ioachimescu (flaut) și al Veronei Maier (pian).

Vă vom ține la curent și cu desfășurarea evenimentelor din ultimele două zile ale festivalului care îi vor avea în prim-plan și pe cei doi poeți implicați an de an în organizare: Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

 

gelu diaconu
[email protected]

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.