Primul roman al lui Cătălin PartenieVizuina de Aur (Polirom, 2020), a mai fost publicat la editura spaniolă Impedimenta (2022), în traducerea Laurei Fernández, cu titlul La Madriguera Dorada, precum și în limba portugheză, la DBA Editora (2022), în traducerea lui Tanize Mocellin Ferreira, cu titlul O som do vermelho. De asemenea, a apărut recent la editura Hoffmann & Campe, traducere de Eike Schönfeld, cu titlul Die Goldene Höhle. Ediția în limba germană a fost lansată la München pe 3 mai 2023, la librăria Buch in der Au.

Muzica fiind personajul principal al poveștii, lansarea a început cu un blues interpretat la chitară de Valentin Farcaș. Vizuina de Aur a primit Premiul Traian Olteanu pentru debut în proză acordat de Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu la Concursul Național de Proză.

Lennardt Loss, Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Un puternic debut literar.”

Katja Eßbach, NDR Kultur: „O poveste minunată.”

Gabriel Rath, Die Presse: „O mică bijuterie de caldură omenească, umor negru și afirmare a vieții.”

Cătălin Partenie predă filozofie la Facultatea de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A studiat filozofia la universitățile din București, Oxford, Heidelberg și Glasgow. A editat mai multe volume, printre care: Plato. Selected Myths (Oxford’s World Classics), Plato’s Myths (Cambridge University Press) și In Fiction We Trust (Polirom). 

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.