Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, de pe un cont creat cu acest prilej, și trimise la adresa: [email protected], până pe data de 1 aprilie 2024. Adresa de e-mail poate fi motto-ul volumului, un fragment din motto sau titlul cărții.

Exemplu: [email protected]/gmail.com etc.

Este foarte important ca adresa de e-mail, e-mailul și manuscrisul atașat să nu conțină sub nicio formă numele concurentului – cazul contrar duce la descalificare.

Manuscrisele trebuie să aibă minimum 150.000 de semne (cu tot cu spații) și să fie finalizate la data trimiterii. Sunt acceptate și manuscrise ale autorilor care au fost incluși anterior în antologii sau au publicat în volume colective. Nu sunt acceptate manuscrise ale scriitorilor care au mai publicat ca autori unici alte volume, indiferent de tipul acestora.

Câștigătorul concursului va fi anunțat în luna iunie 2024, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis manuscrisul, iar rezultatul va fi făcut public după ce se va lua legătura cu autorul.

Premiul pentru manuscrisul declarat câștigător constă în publicarea acestuia și lansare la Târgul de Carte Gaudeamus.

Nu se acceptă manuscrise fără diacritice. Manuscrisele nepublicate vor fi șterse.

Câștigătorii edițiilor anterioare:

  • Alex Olteanu, Scurt tratat despre animalele care lucrează de acasă (2023);
  • Irina Anghel, Banchetul cerșetorilor (2022): Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franța, ediția 2023;
  • Teodor L. Nedeianu, Geaca lui Kafka (2021): Premiul Tânărul Scriitorul al anului, Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2021;
  • Ema Stere, Copiii lui Marcel (2020): Premiul Uniunii Scriitorilor din România, secțiunea Debut, ediția 2021• Premiul Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei, ediția 2020, la secțiunea Debut-Proză;
  • Roxana Dumitrache, Papa Nicolau și alte povestiri foarte, foarte scurte (2019);
  • Iulian Bocai, Ciudata și înduioșătoarea viață a lui Priță Barsacu (2018):Premiul Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franța, ediția 2019 • Premiul revistei „Observator cultural” pentru Debut, ediția 2019;
  • Alexandru Done, Downshifting (2017): Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017, secțiunea Debut.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.