În perioada 13-16 iunie, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vor avea loc Zilele Eminescu, în cadrul cărora se va acorda Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM.

Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM a fost inițiat la propunerea poetei Ileana Mălăncioiu în anul 1998. Cu ocazia ediției a 25-a, Memorialul Ipotești lansează Festivalul de debut, la care vor participa șaisprezece dintre poetele și poeții care au debutat editorial în anul 2022 și s-au înscris în concursul pentru Premiu: Alexandru Adam, Alin-Armando Artion, Vlad Beu, Isabela Brănescu, Maria Ceauș, Cildus, Maria Dobrescu, Maria Ivanov, Claudiu-Liviu Onișoara, Bogdan-Alexandru Petcu, Andrei Petrea, Milena Prună, Diana Rusu, Liviu Toma, Anda Vahnovan.

Festivalul de debut se va defășura la Memorialul Ipotești pe 13-15 iunie, conform următorului program:

Pe 13 iunie, începând cu ora 10.00, va avea loc un atelier de Spoken Word cu Cosmin Perța. De la ora 16.00, se va organiza o masă rotundă despre poezia contemporană, iar seara, la 20.00, poeții invitați la festival, în colaborare cu Iulian Morar, vor susține un performance.

Pe 14 iunie, un alt atelierde Spoken Word cu Cosmin Perța va avea loc la ora 12.00, iar la 20.00 se va organiza un nou performance al poeților invitați în colaborare cu Iulian Morar.

            Accesul publicului la masa rotundă și performance-urile din cele două seri ale festivalului este liber.

            Pe 15 iunie, Festivalul de debut va continua, începând cu ora 10.00, cu: performance pe versuri din Mihai Eminescu, susținut de participanții la Festivalul de debut; masa rotundă Poezia de debut în anul 2022 (cu participarea membrilor juriului de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM); decernarea Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM.

            Activitățile din cadrul Festivalului de debut vor avea loc în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” și în amfiteatrul exterior de la Memorialul Ipotești.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.