Am mai spus într-un articol precedent că nu poate exista din partea mea un gest mai narcisist decât acela de a-mi lăuda propriile cărți pe www.omiedesemne.ro. Din când în când însă poate că este bun un exercițiu dintr-ăsta autolaudativ, fiindcă mă face să pricep dacă am intrat sau nu pe gradația roșie a contorului de orgoliu personal. Probabil că în momentul ăsta am depășit cu o liniuță, însă până la sfârșitul articolului nu promit că acul acela sensibilos va rămâne în aceeași poziție.

Să încep, așadar, cu isprăvile. Am lansat, așa cum cei mai apropiați dintre prietenii mei știu (nu vă temeți, n-a fost un eveniment worldwide), două cărți la această ediție a Târgului Internațional Gaudeamus. S-a întâmplat în aceeași zi, sâmbătă, la interval de două ore și jumătate, lucru care mi-a dat peste cap celălalt contor important, al pulsului. A trebuit să-mi gestionez cu atenție emoțiile, fiindcă pentru mine orice ieșire de acest gen în public echivalează cu, să zicem, un examen auto: te urci la volan și uiți instantaneu cum să miști mașinăria din loc.

Gaudeamus 2018 Lansare Gelu Diaconu "Mother"
Gaudeamus 2018 – Lansare Gelu Diaconu “Mother

Prima lansare a avut loc la standul editurii Paralela 45, acolo unde, pe lângă volumul „mother”, și-au mai lansat cărțile de poezie Lavinia Bălulescu împreună cu tatăl ei, Constantin Bălulescu, și Angelica Stan. Pe lângă autori s-au mai aflat scriitorul Cezar Paul-Bădescu și Cosmin Perța, în calitate de editor și moderator. N-a fost la fel de multă lume ca la precedenta lansare, a cărții admirabilului Teodor Hossu-Longin, însă cei care au avut răbdare să spunem câteva cuvinte și să citim câte un poem ne-au susținut tot timpul.

Trebuie să afirm aici că, fără ajutorul venit din partea lui Cosmin Perța, „mother” n-ar fi existat. Am spus-o și în public, acest volum are deja o istorie de patru ani în spate, fiindcă am început să scriu la el la sfârșitul lui 2014 și l-am dat gata în primăvara lui 2015. A fost exact perioada când am clacat cu lucrul la romanul „Sebastian” din cauza programului pe care îl aveam la ziarul „Ring”. Renunțând o perioadă la roman, am putut să mă „relaxez” și să scriu acest volum de poezie pe care mi-l doream de mai multă vreme deoarece este, așa cum probabil știți deja, o replică a celebrului album „The Wall” al celor de la Pink Floyd. O replică ușor balcanizată și adaptată realităților vieții mele de poet anonim, ce e drept.

Gaudeamus 2018 - Florin Hălălău, Marius Surleac, Leonard Ancuța & Ilieș Gorzo
Gaudeamus 2018 – Florin Hălălău, Marius Surleac, Leonard Ancuța & Ilieș Gorzo

Am simțit multă empatie din partea prietenilor care au venit să mă vadă la această lansare. Printre ei s-au aflat Cosmin Dragomir, Daniela Luca, Marius Surleac, Ilyeș Gorzo (pe care nu-l mai văzusem de vreo nouă ani), Diana Iepure, Florin Hălălău, Cătălina Bălan, Miki Vieru, Leonard Ancuța și Vali Ghiulamila. Dacă am uitat pe cineva, îmi cer iertare, e cel mai probabil că memoria mea dă rateuri din ce în ce mai des.

Cosmin Perța a scris un text foarte flatant despre mother” pe coperta a IV-a a cărții și a vorbit măgulitor în timpul lansării. I-am spus-o și personal, o mai repet și aici: Cosmin, you`re the best, îți rămân recunoscător pentru că ai salvat cartea asta scoțând-o din meandrele celor patru ani în care a lâncezit fără vreo speranță că va mai ieși vreodată la lumină.

Gaudeamus 2018 - Emilian Galaicu-Păun
Gaudeamus 2018 – Emilian Galaicu-Păun

Am simțit multă empatie din partea prietenilor care au venit să mă vadă la această lansare. Printre ei s-au aflat Cosmin Dragomir, Marius Surleac, Ilyeș Gorzo (pe care nu-l mai văzusem de vreo nouă ani), Diana Iepure, Florin Hălălău, Cătălina Bălan, Miki Vieru, Leonard Ancuța și Vali Ghiulamila. Dacă am uitat pe cineva, îmi cer iertare, e cel mai probabil că memoria mea dă rateuri din ce în ce mai des.

Cosmin Perța a scris un text foarte flatant despre mother” pe coperta a IV-a a cărții și a vorbit măgulitor în timpul lansării. I-am spus-o și personal, o mai repet și aici: Cosmin, you`re the best, îți rămân recunoscător pentru că ai salvat cartea asta scoțând-o din meandrele celor patru ani în care a lâncezit fără vreo speranță că va mai ieși vreodată la lumină.

Gaudeamus 2018 - Cosmin Dragomir
Gaudeamus 2018 – Împreună cu Cosmin Dragomir la standul editurii Cartier, în timpul lansării romanului „Sebastian”

Am făcut-o de mai multe ori, însă trebuie să o fac și aici, anume să le mulțumesc lui Claudiu Komartin, fără sprijinul căruia probabil că Sebastian” ar fi avut o soartă mai puțin fericită, și lui Radu Vancu, acest om minunat care mi-a scris un text absolut flatant pe coperta a IV-a.

M-am întâlnit cu o mulțime de oameni în acest interval consumat foarte intens. Printre ei s-au mai aflat Ioana Bogdan, Andrei Ruse, Ciprian Măceșaru, Doina Roman, Mihai Botea, Iuliana Neciu, Vlad Manolache, cafegiul Gheorghe Florescu, fiica acestuia, Vali Florescu, Dan Coman, Alina Purcaru, Livia Ștefan (pe care nu o mai văzusem de un car de ani), Andrei Dosa și mulți, mulți alții. Tuturor le mulțumesc pentru prietenia lor.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.