Joi 23 ianuarie, de la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului „Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi” ,de Viorica Nagacevschi, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban.

Preț copertă: 199 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 159 lei. Sesiune de autografe.

Alături de Viorica Nagacevschi, editorul volumului, vor participa: Tudor Colac, Maria Mocanu, Lică Sainciuc, Geta Burlacu și Aurel Chirtoacă.

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Cititorul are în faţă o colecţie de sinteză, ce poartă un vădit caracter de popularizare a colindei tradiţionale de valoare artistică incontestabilă şi de o mare diversitate tematică şi melodică. Aria vastă a materialului selectat se întinde de la cele mai reuşite mostre ale eposului eroic cântat, prin colinde arhaice voiniceşti (…), colinde apocrife şi de influenţe religioase, cântece de stea, alte motive, numite de protocol, profesionale, istorice, sociale şi nu numai, până la cele cu accente speciale, din spaţiul transnistrean sau de la baştina autoarei, din satul Cosăuţi, Soroca. Cititorul mai pretenţios ar putea urmări şi traseul evolutiv al colindei strămoşeşti, de la melodii şi texte mai simple spre forme mai dezvoltate şi chiar melodii complicate, în care pot fi întâlnite şi măsuri compuse, de cinci şi şapte timpi.

(…) Confruntarea tradiţiei cu modernitatea este şi ea una dintre multiplele modalităţi de protejare a patrimoniului cultural imaterial de la noi. Avem convingerea că şi cartea de colinde intitulată semnificativ Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi poate fi considerată drept o contribuţie la menţinerea în practica actuală a viabilităţii fenomenului colindatului…” (Tudor Colac)

VIORICA NAGACEVCHI s-a născut în 1968 în satul Cosăuți, raionul Soroca. Licențiată a Facultății de Litere și a Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Republica Moldova. A fost profesoară de limbă și literatură română. Din 2001 este notar.

A publicat cărți de poezie: Flori de ziua ta (2004), Eroul zilei (2007), Cheia (2010); cărți pentru copii: Povestea Lui Mihai. Planeta Tobi (2011), Povești pentru copii cuminți (2012); romanele: Grădinarul din Rai (2014), Sandhya (2017).

„Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi”Colinde populare de Crăciun selectate de Viorica Nagacevschi și poeme de Crăciun semnate de autoare. Ilustrații de Lică Sainciuc (Colecția Art).  Legată, 252 pag. Preț: 49 RON/ 199 MDL. 

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/
Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

În colecția C(art)ier au mai apărut:

Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume de Iurie Colesnic
Moldova:oameni, locuri, bucătărie și vin de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov
Albul de război de Nicolae Pojoga
Arta tradițională de Varvara Buzilă

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.