Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 23 aprilie 2023, de la ora 18.00, la MONONOM (str. Oituz nr. 5, Timișoara), la întâlnirea cu scriitorii Marjan Čakarević, Anda Vahnovan și Alexandru Mărtinaș. Moderator: Claudiu Komartin

Ediția 276 a Clubului de lectură Institutul Blecher va fi transmisă LIVE pe pagina: https://fb.me/InstitutulBlecher

În cadrul evenimentului veți avea ocazia să vă bucurați de o degustare de vin oferită de Crama AGAPE Artă & Natură.

Cele mai noi titluri publicate la Casa de Editură Max Blecher vor fi prezente la MONONOM datorită librăriei La Două Bufnițe.

Marjan Čakarević (n. 1978, Čačak) este un poet, traducător și eseist sârb. A absolvit Facultatea de Filologie din Belgrad, unde și-a susținut și teza de doctorat. A publicat volumele de poezie: „Paragrad” [„Paraorașul”, 1999], „Sistem” [„Sistemul”, 2011], „Jezik” [„Limba”, 2014, premiul „Miroslav Antić”], „Sedam reči grada” [„Șapte cuvinte ale orașului”, 2014] și „Tkiva” [„Țesuturi”, 2016, premiul „Branko Miljković”]. Din 2014, este membru în redacția revistei culturale „Polja” din Novi Sad.

Anda Vahnovan (n. 1978, Chișinău) a studiat la Chișinău și la Cluj, unde și-a susținut teza de doctorat la Facultatea de Sociologie a Universității „Babeș-Bolyai”. A emigrat în 2017 la Londra, unde trăiește în prezent. A publicat în 2022 volumul de poezie „Sârme” și volumul de proză „Underground: povestiri londoneze”.

Alexandru Mărtinaș (n. 1977, Deva) trăiește în Timișoara din 1996, când a venit să studieze Economia la Universitatea de Vest. Scrie poezie și texte dramatice, colaborând în 2022 cu Vlaicu Golcea la proiectul acestuia, Teatrul Postnațional Interfonic. Tot anul trecut, a fost pe lista scurtă a Concursului de debut „Max Blecher” (ediția a XII-a).

Proiect realizat cu sprijinul unei burse de creație artistică Energie! acordate de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Parteneri: Casa de Editură Max Blecher, Revista literară „Polja”, Crama AGAPE, Librăria La Două Bufnițe, MONONOM, DARAVERE concept store, TOMAGRAPH, Les Aubergines.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.