Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 10 septembrie 2023, de la ora 18:30, în Hidden – The Social Space (Str. Doamna Chiajna 26, București), la lansarea antologiei „Noi, cei care am râs (Poeme alese 1958-1998)”, de Miroslav Holub (Casa de Editură Max Blecher, 2023). Participă cei doi traducători ai cărții, Claudiu Komartin și Jiřina Vyorálková.

Ediția 283 a Clubului de lectură Institutul Blecher va fi transmisă LIVE pe pagina: https://fb.me/InstitutulBlecher

Parteneri: Casa de Editură Max Blecher, Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Hidden – The Social Space, DARAVERE concept store, TOMAGRAPH

Eveniment susținut de #celmaibunmerlotdinRomania | Crama Rotenberg

„Antologia «Noi, cei care am râs (Poeme alese 1958-1998)» apare la împlinirea a o sută de ani de la nașterea lui Miroslav Holub (13 septembrie 1923 – 14 iulie 1998), strălucit om de știință și poet ceh pe care cititorii români au ocazia să îl descopere la o jumătate de secol de la momentul în care faima sa depășise granițele Cehoslovaciei, selecția realizată și transpusă în limba română de Claudiu Komartin și Jiřina Vyorálková cuprinzând o sută de poeme din paisprezece volume.
«Noi, cei care am râs» dezvăluie o conștiință lucidă și neconcesivă, devotată până la capăt idealurilor umaniste și alerteții intelectuale a cuiva în scrisul căruia au încăput, dintr-o necurmată pasiune pentru investigarea sufletului omenesc, mitologia, științele medicale, paleontologia, istoria și filosofia.” Claudiu Komartin

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.