Joi, 24 octombrie, de la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Kurt, de Teodor Bordeianu, apărut la Editura Paralela 45. Sesiune de autografe și preț promoțional în ziua lansării.

Alături de autor vor participa: Dumitru Crudu, Lucia Țurcanu și Oxana Gherman
Moderator: Em. Galaicu-Păun

„Se pare că Teodor Bordeianu nu se solidarizează neapărat cu generația sa în ce privește interesul pentru realitatea imediată, autoreferențialitate și biografism, literaturizarea sordidului etc. Inspirat de maeștrii literaturii absurdului, el creează proze cu suspans și multă ambiguitate, manifestându-și și înclinarea către narațiunea parabolică. Deși printre rânduri se poate întrevedea o geografie concretă în care se mișcă personajele, eroii acestei cărți trăiesc drame ale omului de oricând și de oriunde, marcat de ambiguități și incertitudini, de frici banale sau de angoase existențiale, pus față în față cu propriul destin.

Atent la sugestivitatea cronotopului, autorul își plasează, de cele mai multe ori, personajele într-un cadru în care persistă elemente romantice, cititorul fiind introdus, chiar din primele fraze, într-un univers în care se insinuează, abia perceptibil, misticul.” (Lucia Țurcanu)

Teodor BORDEIANU (n. la Chișinău în 1991) a studiat arheologie și istoria artei la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Al. I. Cuza din Iași. În 2017 și-a susținut teza de master în Studii de Patrimoniu Mondial la BTU Cottbus-Senftenberg (Germania). A publicat literatură în revistele NOI  și Clipa de la Chișinău, Zona literară din Iași și Underpass din Portland, SUA. E prezent în antologia Autobuzul 100 (Chișinău, 2013).

A luat Marele premiu la Ediția a III-a a Concursului Internațional Literar „Să terminăm povestirea”, 2010, organizat de Uniunea Latină și a fost câștigătorul ediției a XV-a a Concursului Național Literar „Iulia Hasdeu”, secțiunea debut, 2013. A debutat în 2014 cu volumul de proză scurtă Ultima furtună (Editura Clipa, Chișinău). Trăiește și activează la Berlin.

Teodor Bordeianu, Kurt, proză, 112 pag., Editura Paralela 45, 2019.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.