Prima săptămână plină a lui august este oarecum dezolantă din perspectiva evenimentelor literare programate în acest interval de timp. Am ales, totuși, câteva, cu speranța că vă vor interesa și gândindu-mă totodată că nu mai e mult până în septembrie, când sper, de asemenea, că motoarele evenimentelor literare vor fi turate din nou la maximum.

Luni, 5 august

Club de carte de psihologie, în prima luni a lunii

În prima luni din lună ne întâlnim să discutăm câte o carte de psihologie. Le-am ales pe cele mai bune din cele pe care le-am citit, despre care abia așteptăm să aflăm și părerea voastră 🙂

Cum funcționează:
Vezi în coverul evenimentului care este cartea fiecărei luni, te înscrii în clubul nostru și vii la întâlniri. Îți cumperi cartea sau o comanzi și vii cu ea citită… sau parțial citită. Sau măcar răsfoită Hai, că avem și weekendul dinainte!
Povestim despre ea, povestim despre noi, plecând de la ea și (!) facem și niște exerciții parctice, ca să și simțim, nu doar să citim.
Cu alte cuvinte: aflăm lucruri noi și ne împrietenim.
Susținerea voastră: 20 lei, la care se adaugă 12 lei pe oră (sau 10 lei pentru studenți) pentru Seneca, în funcție de cât vreți să mai stați înainte și după, preț ce include fructe, limonadă, biscuiți, covrigei, ceai, cafea, voie bună.

Moderator: Georgiana Codrescu – consilier pentru dezvoltare personală, a scris recenzii de carte pe www.bookblog.ro și a publicat povestiri scurte în Revista de povestiri și Iocan.

Așteptăm înscrierile voastre la [email protected] sau prin SMS 0727235888

Seneca Anticafe se află aproape de Piața Victoriei – ieșirea de la Guvern, apoi o mică plimbare pe jos, pe lângă Muzeul Țăranului Român, până la Piața 1 mai. Sau cu 300 până la Piață. Merită drumul, e unul din cele mai calde, liniștite și frumoase locuri din București.

Marți, 6 august

Books, tea & more. Ultima vară în Bretania

Vorbești despre ceea ce citești?

Te invităm la clubul de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Ștefan, realizat în parteneriat cu Lente (strada Arcului nr. 8, în apropierea bisericii Armenească) și Libris (ne facem timp pentru lectură!).
#RespectYourself

Ediția nr. 61: marți, 6 august 2019, ora 18:30.
Cartea despre care vom discuta este „Ultima vară în Bretania. Istoria unui exil”, semnată de Ada D’Albon (Curtea Veche Publishing).
Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea.

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face exclusiv prin intermediul unei rezervări și confirmarea acesteia la: [email protected]

Ce poți face cu o idee? – Atelier de lectură

Biblioteca Metropolitană București, Filiala Emil Gârleanu (str. Octavian Goga nr. 6, Bl M25)

 ➡ Când ne întâlnim?
Marți, 6 august 2019, de la ora 17:00

➡ Cui se adresează atelierul?
Copiilor cu vârste între 6-12 ani

➡ Care sunt beneficiile participării?
Acest atelier are ca piesă de rezistență cartea scrisă de Kobi Yamada – CE POTI FACE CU O IDEE?.

Este un atelier de lectură special, în timpul căruia copiii vor putea VEDEA, AUZI și ATINGE personajele din carte.

Un concept abstract, IDEEA, va deveni real, prietenos și copiii vor putea simți și experimenta lectura ca pe o călătorie, motivându-i astfel să citească și alte cărți.

Și deoarece copiii învață cel mai ușor prin joc, în cea de-a doua parte a atelierului vom transpune ceea ce am citit în realitate, lucrând în echipă, exersându-ne memoria și atenția.

➡ Cine îl va susține?
Atelierul va fi susținut de ILEANA DĂIAN-ȘOVA, trainer și consultant în domeniul educației.

Activează în aria dezvoltării personale cu scopul de a-i ajuta pe părinți să-și înțeleagă mai bine copiii și pe copii să-și înțeleagă mai bine părinții.
Este acreditată internațional ca practiciant NLP (programare neuro-lingvistică) și își dedică activitatea părinților și copiilor prin organizarea de cursuri și ateliere.
Misiunea ei este de a promova cititul copiilor din comunitatea locală.

➡ De ce lectura?
Lectura ocupă unul dintre cele mai importante locuri în dezvoltarea intelectuală a copiilor.

Încurajându-i să citească, îi ajutăm să-și dezvolte vocabularul, să-și utilizeze imaginația și să-și antreneze memoria. Lectura îi va ajuta să crească armonios.

Nu e niciodată prea devreme să le citim copiilor și nici prea tarziu …

Atelierul de lectură pentru copii își propune să transforme concepte ce pot părea abstracte pentru copii în instrumente utile în viața de zi cu zi: la școală, în parc, în familie, în relațiile cu cei mai mici sau mai mari decât ei.

Vom face acest lucru călătorind pe tărâmul imaginației, al jocului și al cunoașterii.

➡ Mențiune
Pentru o bună desfășurare a evenimentului, vă rugăm să ajungeți cu minim 15 minute mai devreme.

Vrei sa afli mai multe detalii despre acest eveniment?
Contact : [email protected].  

Miercuri, 7 august

Povestea unui Personaj – Doina Ruști și Florin Saiu

Vă așteptăm miercuri, 7 august, de la ora 7 seara, la Librarium TNB, cu Doina Ruști și jurnalistul cultural Florin Saiu să discutam despre un personaj surpriză!

Joi, 8 august

Seri de poezie contemporană

Întâlniri pline de inspirație cu poeți contemporani! – Roaba de cultură, Parcul Herăstrău, ora 20.00

Lansăm un nou concept – Seri de poezie contemporană!

Vor fi 4 întâlniri cu diferiți poeți contemporani, prin care veți afla care sunt sursele de inspirație, viața personală ale unui poet și cum le-a schimbat poezia modul de a se raporta la tot ce este în jur.

Programul “Seri de poezie contemporană”:
– 1 august: Ioana Nicolaie
– 8 august: Alina Purcaru
– 22 august: Răzvan Andrei
– 29 august: Tara Skurtu*

* Discuția va avea loc în limba engleză, cu traducere ulterioară.

În cazul în care vremea este nefavorabilă sau unul dintre poeți nu mai poate participa, vom anunța cum se modifică programul.

Așa că stay tuned! Love Poetry!

Fabrica de Fantezie – Club de carte pentru copii

Biblioteca Metropolitană București, Filiala Ion Creangă (str. Christian Tell nr. 10)

A venit vacanța de varăăă! Asta înseamnă zile la bunici, sau la mare, sau la munte, înghețată cel puțin o dată pe zi și mai mult timp pentru citit!
Așa că am pregătit pentru tine Fabrica de Fantezie, clubul de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 12/13 ani, unde vorbim despre cărți îndrăgite și de copii, și de bibliotecari!
Dacă ai citit (sau îți dorești să o faci) una sau mai multe dintre cărțile de mai jos, te invităm la clubul de lectură să ne spui ce părere ai avut despre ea/ele!

Întâlnirile şi cărţile după cum urmează, ora 11:00:
27 iunie – Tema: Creativitate. Cartea: Eroina Clementina, Sara Pennypacker;
11 iulie – Tema: Detectivi. Cartea: Dosarul Popcorn, Ana Rotea;
25 iulie – Tema: Prietenie. Cartea: Pânza lui Charlotte, E.B.White;
8 august – Tema: Competiţie şi colaborare. Cartea: Evadare din Biblioteca Domnului Lemoncello, Chris Grabenstein.

Nu este necesară înscrierea în prealabil. Poţi participa la oricare dintre întâlniri.
Te aşteptăm cu voie bună, cartea citită, limonadă şi fursecuri!

Vineri, 9 august

Club de carte Paladin #1

Dăm startul primei ediții a clubului de carte Paladin, unde vom dezbate cartea „Cronicile din Amber #1. Nouă prinți din Amber” de Roger Zelazny.

Întâlnirea va avea loc la Librarium TNB (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 2) pe 9 august, la ora 19:00, în prezența lui Liviu Szoke, moderator.

Liviu Szoke a scris peste 300 de recenzii, majoritatea pentru volume SF și fantasy, pentru blogul FanSF (din a cărui echipă face parte din 2010), pentru bookblog.ro și pentru revistele Suspans, Revista de Suspans și Argos. A tradus romane SF, fantasy și polițiste pentru editurile Paladin (autor Jo Walton), Nemira (Joe Abercrombie și J. Patrick Black), Trei (Liza Marklund, Claire Mackintosh, Yrsa Sigurdardottir și Robert Bryndza), Corint (Josh Malerman, Nick Clark Windo și Jeanne Ryan) și Epica (Emiko Jean).

Intrare liberă în limita locurilor disponibile! Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa [email protected] până pe 7 august.

Toți participanții vor primi un voucher personalizat de 30% reducere, valabil pentru o comandă pe site-ul https://www.editura-paladin.ro/.

Sâmbătă, 10 august

EVA, de Oana Babagianu, lansare de carte

Diverta, strada Lipscani 30-34, de la ora 18.00

„Sunt Oana Babagianu și vă invit să o descoperim împreună pe EVA. Moderatorul discuției va fi Andreea Marin, care ne va purta într-un univers creionat cu un crâmpei de realitate, amestecat cu duritatea vieții zilnice.”

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.