Editura Tracus Arte va lansa recentul și ultimul roman de mari dimensiuni al Ioanei Dragan, În căutarea nefericirii, miercuri 6 septembrie, de la ora 18.00, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române.

Alături de autoare vor participa: Florina Pîrjol, Paul Cernat și Ioan Cristescu.
Evenimentul va fi moderat de Georgeta Draghici.

Acest volum apare la doi ani după romanul Gripa. O poveste de Crăciun care a obținut Premiul special al juriului- Filiala București de Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

DESPRE ROMAN

În căutarea nefericirii explorează odiseea contemporană a doi bărbați aflați geografic la mii de kilometri distanță: Gelu, controlor de tren dintr-un oraș românesc de provincie, și Onni, lucrător în industria lemnului din nordul îndepărtat al Finlandei. Cei doi se întâlnesc în realitatea virtuală a rețelelor de socializare și sunt magnetic cuprinși de tentația de a vedea cu propriii ochi cum arată nefericirea celuilalt.

„Propun cititorilor mei o poveste despre Europa fără granițe, interculturală, deschisă, în care culturile și mentalitățile atât de diferite și de îndepărtate, până mai ieri, se întrepătrund și relaționează amar, hazliu sau uneori chiar ridicol. Cercetarea suspicioasă a nefericirii în care sunt angrenate paradoxal personajele mele poate, sper eu, să aducă un plus de claritate cu privire la himerica goană după fericire.” – spune autoarea Ioana Drăgan.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.