Marți, 13 iulie 2021, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în Sala Media (Şoseaua Pavel D. Kiseleff 3, intrarea din str. Monetăriei, București), va avea loc lansarea volumului de proză „Gripa. O poveste de Crăciun”, de Ioana Drăgan, apărut la Editura Tracus Arte.

Invitați alături de autoare: prof. dr. univ. Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române, Luiza Barcan, critic și istoric de artă, Dan-Silviu Boerescu, scriitor, editor, critic literar. Moderatoare: Georgeta Drăghici, jurnalist și realizator de programe culturale la Radio România Cultural.

„Și iată că, nici în cele mai stranii vise, nu și-ar fi imaginat că avea să cadă ca o muscă amețită în plasa unui… răpitor, grăbit s-o înfulece pe nemestecate! Îl și vedea în acțiune, cum intră înconjurat de polițiști la constatare și târăște copiii în mașina pe care e inscripționată sigla lui Barnevernet! Horror!
Adam păruse că-i citește gândurile. O luase prin surprindere în brațe și o încolăcise cu putere până când aproape că-și pierduse suflul, într-o încleștare disperată din care, sleită, nu mai avusese nici o putere să se elibereze.
– Noi suntem salvatorii, Eve. Nu criminalii.
Se suiseră amândoi în mașină, își legase centura de siguranță și mai privise o singură dată în urmă, ca și cum ar fi vrut să înghețe imaginea feerică a Crăciunului alb de care se despărțeau și se îndepărtau. Cu suta la oră cu care gonea Adam spre București!”

Ioana Drăgan: Scriitor și jurnalist, născută în 1969 în București. Doctor în științe filologice. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. Producător și moderator de programe culturale la Televiziunea Română între 1995-2012. Director general al Direcției Generale Reprezentanțe în Străinătate din cadrul Institutului Cultural Român între 2013-2017. A publicat volumele: Vietăţi şi femei (proză scurtă), 1997, Ed. Cartea Românească și Asociaţia Scriitorilor din București; Poveştile Monei (3 nuvele), Ed. Atlas, București, 1999; Romanul popular în România. Literar și paraliterar, Ed. Casa Cărţii de Știinţă, 2001, și ediția a II-a (revăzută și adăugită), Ed. Casa Cărții de Știință, Cluj, 2006; Bibliotecile din oglindă. Ex libris de scriitor, Ed. Allfa, 2007; Mafalda (roman), Ed. Allfa, 2009. A fost prezentă ca autor în numeroase antologii de proză. A semnat prefețe pentru ediții diverse din literatura universală la editurile Gramar și Litera. Ioana Drăgan a obținut mai multe premii și distincții, printre care: Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut în proză (1998) pentru volumul Vietăţi şi femei; Premiul Asociației Scriitorilor din București pe anul 2009 pentru Proză – volumul Mafalda, noiembrie 2010; Distincţia culturală a Academiei Române, 2001, pentru prezenţa sa în viaţa intelectuală românească; Premiul A.P.T.R. 2013 pentru Talk Show cultural – seria „Anul Caragiale” – Televiziunea Română (2012).

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.