Volumul „Nu striga niciodată ajutor” , de Mircea Cărtărescu, și o prezentare a următoarelor apariții editoriale, de către Gabriel Liiceanu, deschid toamna la Editura Humanitas.

Marți, 22 septembrie, de la ora 19.30, vă invităm la o întâlnire online & live cu Mircea Cărtărescu și Mirela Nagâț despre cele „o sută de poeme, o sută de fețe ale singurătății“ din volumul Nu striga niciodată ajutor. În deschiderea serii, Gabriel Liiceanu va prezenta noutățile editoriale ale toamnei.

Evenimentul va fi difuzat live pe  pagina de Facebook a Editurii Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas  și  SoundCloud Humanitas.

Mircea Cărtărescu se întoarce pe tărâmul poeziei cu un volum de versuri cu totul aparte față de volumele sale anterioare. Marea temă a cărții este singurătatea esențială, ireductibilă a oricărui om, indiferent de timp, spațiu sau diferențe culturale. Parcurgând cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, cititorul va recunoaște în ele trăiri proprii, răul și durerea, depresia și melancolia, sâmburele amar al condiției omenești.

Scrisă după o îndelungată perioadă în care autorul părea că a părăsit pentru totdeauna poezia, această carte auster-delicată reprezintă o revenire la simplitatea nealterată și la emoția sinceră în fața lumii și a vieții, în versuri dezbrăcate de sofisticarea intelectuală și culturală din volumele anterioare.

„Nu striga niciodată ajutor” se adresează deopotrivă iubitorilor de poezie și celor mai puțin inițiați în universul ei.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.