Miercuri, 9 iunie, de la ora 19.30, vă invităm să vizionați lansarea volumului „Povești despre speranță. Cum găsim inspirație în viața de zi cu zi”, de Heather Morris, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Luanei Schidu, în colecția „Raftul Denisei“, care este coordonată de scriitoarea Denisa Comănescu.

Povești despre speranță este prima carte de nonficțiune scrisă de Heather Morris, în care autoarea explorează arta ascultării deprinsă încă din copilărie. Acest memoir este și o pledoarie pentru comunicare, empatie și implicare, ce completează portretul lui Lale Sokolov, așa cum l-a cunoscut în ultimii lui ani de viață, dar oferă și detalii despre întâlnirea cu două dintre cele trei surori supraviețuitoare ale Holocaustului care vor fi protagonistele următorului său roman, Trei surori.

„În romanul său de debut, Tatuatorul de la Auschwitz, și în continuarea acestuia, Călătoria Cilkăi, Heather Morris le-a propus cititorilor cărți inspirate din întâmplări adevărate, bazate pe dragoste și supraviețuire în cele mai cumplite condiții. În cea mai recentă carte a sa, de nonficțiune, explorează poveștile unor cunoscuți, inclusiv cea a lui Lale Sokolov, Tatuatorul de la Auschwitz, cu care s-a împrietenit. Povești despre speranță este în esență o carte despre arta de a asculta și puterea acestui gest de a da speranță. Pornind de la oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor și de la experiențele acestora, Heather Morris ne împărtășește poveștile lor și ceea ce putem învăța din ele: compasiune, înțelegere, răbdare, reziliență și curaj. Pe măsură ce ne îndepărtăm de evenimente care au modelat istoria, devine și mai important să ducem aceste povești în viitor.“ – CultureFly

Participă: Sandra Ecobescu, președinte Fundatia Calea Victoriei, Cristina Stanciulescu, jurnalistă și Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut, președinte Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa, director al Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul va fi difuzat pe pagina de noastră de 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐅𝐢𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 – și pe 𝐘𝐨𝐮𝐓𝐮𝐛𝐞 – 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe paginile podcast ale Grupului Humanitas: 𝐒𝐩𝐨𝐭𝐢𝐟𝐲 https://spoti.fi/3pdxUCI, 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 https://apple.co/2RnzcP6, 𝐆𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞 https://bit.ly/3d0ZgHx, 𝐒𝐨𝐮𝐧𝐝𝐜𝐥𝐨𝐮𝐝: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud și 𝐃𝐞𝐞𝐳𝐞𝐫 https://bit.ly/3cxg091.

Urmărește dialogul lui 𝐇𝐞𝐚𝐭𝐡𝐞𝐫 𝐌𝐨𝐫𝐫𝐢𝐬 cu 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐚̆𝐧𝐜𝐢𝐮𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 despre volumul „Povești despre speranță. Cum găsim inspirație în viața de zi cu zi” din cadrul #ElefantFesthttps://www.facebook.com/1648149935459286/videos/1993490354143207

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.