Casa de Editură Max Blecher are astăzi prima rundă de lansări la Gaudeamus. Locul unde se vor întâmpla acestea este standul 198 din Pavilionul B2. Este un pic mai în spate, e și un pic înghesuit, dar vă garantez că veți găsi acolo numai prieteni buni & cărți foarte faine. Dacă nu treceți pe la ora 16.00, când am și eu lansarea celui mai recent volum al meu, „Ziua în care a murit John Lennon”, puteți merge oricând să o salutați pe Ana Toma, să schimbați câteva vorbe cu Claudiu Komartin și să cumpărați poezie de cea mai bună calitate sau, nota bene, recent apărutul număr 24 al revistei Poesis internațional, care are un preț special, de numai 7 lei.

Așa cum spuneam și într-o postare anterioară, voi lansa cartea alături de o foarte bună prietenă, Daniela Luca, motivul fiind că și ea își scoate oficial în lume volumul Vatra Luminoasă. Haideți acolo, fiindcă vă vom spune lucruri faine și vă vom da autografe. Înainte de noi, de la ora 15.00, își vor lansa cărțile Anastasia Gavrilovici – Industria liniștirii adulților – și Radu Vancu – Psalmi. Cred că întâlnirea cu ei este de neratat.

Despre Ziua în care a murit John Lennon ce-aș putea să vă mai spun? În loc de orice mesaj, mai bine vă dăruiesc un poem care sper că vă va convinge să veniți la lansare:

(48.)

vreau să fiu un băiat de cinci ani
care-și întreabă tatăl de ce merge tramvaiul pe șine

vreau să fiu atât de bătrân
încât să nu mai conteze

patul e cel mai diabolic
instrument de tortură
camera își scoate ghearele prin ziduri
și urlă ca nebunii de la spitalul 9

am 17 ani și mă pregătesc să intru
în lumea-mașină-de-tocat
așteptând o zi care nu va mai veni
degeaba merg în locuri cunoscute
degeaba îmi plimb degetul pe străzile
care mă duc la ea

vara asta nu se va mai sfârși
septembrie nu va mai veni
fiindcă extratereștrii mei au primit mesajul
& vor arunca în sfârșit nucleara –

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.