A apărut recent la Editura Seneca (în decembrie 2021) volumul Literatura la feminin (o antologie), coordonat de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu; ilustrații de Sorina Iuganu.

Vocea femeilor se face auzită din ce în ce mai puternic, se impune în literatura contemporană. „Literatura la feminin” e numele unei rubrici de pe Literomania – platforma literară online coordonată de Adina Dinițoiu și Raul Popescu – în care puteți citi texte semnate de scriitoare cunoscute de azi și colaboratoare fidele ale Literomaniei. Pornind de la ele, Literatura la feminin (o antologie) – coordonată de Adina Dinițoiu și Anastasia Staicu – vă propune o radiografie feminină a spațiului nostru literar, în trei secțiuni: „Confesiune”, „Eseu”, „Proză scurtă”.

Cele 18 scriitoare prezente în antologie sunt, în ordine alfabetică: Gabriela Adameșteanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Dorica Boltașu, Ruxandra Cesereanu, Adina Dinițoiu, Ohara Donovetsky, Marina Dumitrescu, Alina Gherasim, Serenela Ghițeanu, Anca Goja, Rodica Grigore, Andreea Micu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Simona Preda, Dumitrita Stoica, Monica Șerban, Liliana Ursu.

„Într-unul dintre romanele lui, José Saramago spune că pălăvrăgeala femeilor care se întâlnesc întâmplător ține lumea pe orbită. Iată însă că vocile reunite în volumul Literatura la feminin (o antologie) nu pălăvrăgesc, ci scriu, luând în serios meseria de scriitor. Îmi place să cred că, în felul ei, și proza lor ține lumea pe orbită. Sau, în orice caz, ține pe orbită literatura noastră contemporană. Îmi place să cred că, dincolo de faptul că sunt voci feminine, se află și alte lucruri importante. Vă rămâne bucuria să le descoperiți. (Ioana Pârvulescu)

O antologie diversă, vie și seducătoare – pe măsura scriitoarelor care o semnează!” (Adina Dinițoiu)

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.