Mihaela Miroiu își va întâlni cititorii din Sibiu și Hunedoara, cu prilejul lansării volumului Aripi și rădăcini, apărut de curând la Editura Polirom.

Sibiu

Miercuri, 8 martie, ora 18.00, Sala American Corner, Biblioteca Județeană Astra Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 5/7)
Vor vorbi, alături de autoare: Mioara Goian, Elfriede Dörr, Minodora Sălcudean

Hunedoara

Vineri, 10 martie, ora 17.00, Galeria de Arte Hunedoara
Vor vorbi, alături de autoare: Otilia David, Maria Bucur, Viorica Aioanei, Carmen Hărău, Irina Radu

O experiență de-o viață împărtășită pe parcursul a două decenii de interviuri atent culese – aceasta este promisiunea volumului Aripi și rădăcini. Partea întâi, preponderent autobiografică, nu oferă doar o cheie în înțelegerea autoarei ca intelectuală feministă și femeie, ci, prin aceasta și istoria ei, pune într-o lumină nouă ideile care au consacrat-o și motivațiile din spatele lor, dezvăluindu-le rădăcinile într-o manieră părintească, dezarmându-te, provocându-te să empatizezi și să pui problema altfel. Partea a doua, axată pe teme de etică politică, pe „traiul cotidian în cetate”, dezvăluie viciile și neajunsurile sistemului, cauzele inegalităților și nedreptățile cu care ne confruntăm zi de zi, oferind totodată soluții alternative și exemple personale de bune practici.sibiu

Mihaela Miroiu, filosoafă, politologă, scriitoare. A fost prof. dr. și conducătoare de doctorat în științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Coordonează colecția „Studii de gen” a Editurii Polirom. Volume publicate: Gândul umbrei. Abordări feministe în filosofia contemporană (1995; ed. a II-a, Editura Polirom, 2020), Jumătatea anonimă. Antologie de filosofie feministă (1995), România. Starea de fapt (în colab., 1997), Societatea retro (1999), Introducere în etica profesională (în colab., 2000), Politici ale echității de gen. Ghid pentru învățământul universitar din Europa Centrală și de Est (2003), Cu mintea mea de femeie (2017), Birth of Democratic Citizenship: Women and Power in Modern Romania (în colab., 2018; ed. rom.: Nașterea cetățeniei democratice. Femeile și puterea în România modernă, 2019), Povestiri despre Cadmav (2021). La Editura Polirom a publicat: Învățământul românesc azi (în colab., 1998), Lexicon feminist (editoare, în colab., 2002), Patriarhat și emancipare în istoria gândirii politice românești (editoare, în colab., 2002), Convenio. Despre natură, femei și morală (ed. a II-a, 2002), Drumul către autonomie. Teorii politice feministe (2004), R’Estul și Vestul (în colab., 2005), Neprețuitele femei. Publicistică feministă (2006), Dincolo de îngeri și draci. Etica în politica românească (2007), Nașterea. Istorii trăite (coord., în colab., 2010), Ideologii politice actuale. Semnificații, evoluții și impact (coord., 2012), Mișcări feministe și ecologiste în România (1990-2014) (coord., 2015).

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Galeria de Arte Hunedoara și Editura Polirom

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.