Ne revedem, iată, sub o nouă înfățișare, mai adecvată cerințelor actuale, care trebuie să fie o combinație între „viteză” și estetic. Dacă îndeplinim aceste criterii, rămâne (și) la aprecierea voastră. Ceea ce ne-am dorit însă cel mai mult a fost să vă oferim un chip mai prietenos, o (inter)față mai atrăgătoare și mai aproape de satisfacerea exigențelor voastre.

Deocamdată, deși am primit sfaturi foarte utile din culise, nu vom schimba și contentul. În principal, rațiunea acestei hotărâri ține nu de voința noastră, ci de limitele umane. Ne-am dori să scriem și despre filme, sau despre teatru, bunăoară, însă un singur om nu le poate face pe toate. În consecință, ne limităm la ce e posibil, în principiu pentru a nu dilua calitatea materialelor acceptând provocări al căror ritm nu poate fi susținut.

Vom merge mai departe, așadar, respectând rețeta deja (sperăm) consacrată. Unde mai putem umbla pentru diversificare, o vom face. Fideli principiului potrivit căruia un om nu se poate pricepe la toate, ne vom limita aria subiectelor la ceea ce știm cu adevărat să facem. Dacă veți rămâne în continuare cu noi, asta înseamnă că ne-am făcut treaba mulțumitor.

În cele aproape șapte luni care au trecut de când am lansat acest site, aproape 1700 de oameni au venit alături de noi. Or mai fi și alții, care deocamdată preferă să fie ceva mai discreți. Vă asigurăm pe toți că ne străduim să dăm lucrurilor nu doar o aparență de împlinire profesională, ci o înfățișare cât mai apropiată de ideea de creativitate îmbinată cu un strop de pragmatism.

www.omiedesemne.ro este un site cu reale posibilități de extindere. Așa cum am spus și la început, nu ne-am propus să facem salturi virtuale spectaculoase, fiindcă suntem conștienți că minunile există doar în Paradis. Aici, pe pământ, lucrurile solide se construiesc day by day & step by step. Ne dorim, firește, să fim mai mulți. De altfel, pentru ca acest site să fie sustenabil în viitor, e imperios necesar să fim mai mulți. Astea sunt cerințele „pieței”.

Ce ne dorim însă cu adevărat este să vă păstrăm alături de noi pe termen lung. Pe voi, cei care ați venit alături de noi în aceaste șapte luni. Am observat că unii au ales să plece. Ne pare rău pentru asta. Nu știm motivele reale pentru care au făcut-o. Dacă le-am ști, am încerca să corectăm ce n-am făcut bine. Așa, ne străduim să facem, intuitiv, lucrurile să meargă în continuare. Ne vom bucura dacă veți rămâne alături de noi.

Iar celor care ni se vor alătura în viitor le spunem doar atât: veniți alături de noi nu pentru că e cool, nu pentru că v-a plăcut, întâmplător, vreun articol mai inspirat, ci din convingere. În felul ăsta vom fi siguri că adeziunea voastră este una solidă, pe termen lung. Altfel, am construi doar un castel din cărți de joc. Or, noi ne dorim să consolidăm deocamdată fundația. Ce fel de clădire se va înălța deasupra ei, vom vedea împreună.    

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.