În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul de poezie „Portrete, autoportrete”, de Ioana Ieronim. Cartea va fi lansată joi, 24 octombrie 2019, ora 19:00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Sala Perpessicius, str. Nicolae Crețulescu nr. 8, București). Invitați alături de autoare: Doina Ioanid și Paul Cernat. Moderator: Andra Rotaru.

Elemente

ucenicul desenează tremurător o poartă
spre rezervaţia numerelor sălbatice
şiruri curbe la infinit
făpturi imposibile prinse pereche de făpturi posibile +
+ vieţi postulate grădini suspendate care n-au folosit
nici unei statistici

calculează te rog unghiul de deviere
luând în considerare locul data rudele circumstanţele

noaptea care tocmai se dizolvă
în clipa albă de mirare şi rouă

Ioana Ieronim este autoarea mai multor volume de poezie, printre care Triumful Paparudei (poezie narativă, ediții multiple, inclusiv Bloodaxe, Anglia și Germania) și Egloga (narațiune lirică, în curs de apariție în Statele Unite, în traducerea lui Adam J. Sorkin); mai recent, Când strugurii se prefac în vin (Cartea Românească), Cifre în delir,Casa Poporului (colaj și versuri, bilingv, Editura Vremea; ediție nouă online, Liternet), Trecere petrecere (Tracus Arte, 2019). Volum de teatru, Liber la Casino (Tracus Arte).

Online: Cămășile (teatru); Ariadne’s VeilOmnivorous Syllables (versuri). Poezie publicată în țări europene și Turcia, Israel, SUA. Participant la spectacole multimedia (în Romania și SUA). Studii despre teatrul balcanic și israelian. Eseuri în reviste românești și străine. Traduceri de poezie și de teatru, de la Shakespeare la Arthur Miller și Tony Kushner. A fost redactor pentru enciclopedii străine până în 1990, apoi ziarist cultural, atașat cultural al României la Washington, director de program Fulbright la București. Membră în Uniunea Scriitorilor și Centrul PEN România.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.