La Editura Tracus Arte va apărea volumul „Antoine de Saint-Exupéry”, de Virgil Tănase.

„Încetul cu încetul, pe bâjbâite, încercând doar „să facă lucrurile cât mai bine”, cum spune în una din ultimele scrisori, s-a clădit pe sine profitând de circumstanţe care, diferite, ar fi putut să-l ducă în cu totul altă parte, la mii de leghe de literatură şi de aviaţie.

Dar care nu l-ar fi putut împiedeca să încropească din materialele pe care întâmplarea i le-ar fi pus la îndemână un destin la fel de prestigios. Cel al unui om convins că viaţa nu merită trăită decât închinând-o unei datorii absolute, unei evidenţe indiscutabile, cea de a te pune în slujba celorlalţi. Este ceea ce numeam altădată onoare.” – Virgil Tănase

Autor și regizor de teatru, distins cu diferite premii și titluri, Virgil Tănase trăiește din 1977 la Paris, unde s-a stabilit când, după ce publicase acolo un roman interzis în România, i s-a impus să părăsească ţara.

Devenit scriitor francez, a publicat peste treizeci de volume, traduse pe mai multe continente. Rescrise în română, cărţile sale au apărut și în România după 1989. A adaptat și pus în scenă Micul Prinț, un spectacol care s-a jucat în Paris și în diferite țări din lume timp de doisprezece ani.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.