Editura Cartier ne prezintă noutățile din colecția Art cu care va veni la Târgul de Carte Gaudeamus 2023.

Igor Vieru. Fotografii. Ediție îngrijită de Domnița-Maria Vieru-Bogdan. Legată, 288 pag. Preț: 49 RON/199 MDL

„Fotografia e acea clipă, care durează mult timp…” (Igor Vieru)

„Acest album ne propune și o serie de fotografii realizate de însuși artistul. Fotografia a fost una din marile lui pasiuni. Igor Vieru-fotograful utiliza pelicula de celuloid ca suport pentru materialul vizual al viitoarelor lucrări. În această serie, foarte interesantă, vom descoperi chipuri, peisaje, compoziții, situații transpuse ulterior pe pânze.” (Leontina Vatamanu)

Ceramică/Pictură, de Tamara Grecu și Dimităr Peicev. Legată, supracopertă, 320 pag. Preț: 129 RON/599 MDL

„Volumul cuprinde două comartimente: Dimităr Peicev „Pictură” și Tamara Grecu „Ceramică artistică”, și pune la dispoziția publicului pentru prima oară creația a doi reprezentanți notorii ai artei plastice din Republica Moldova.” (Eugenia David)

„Dimităr Peicev este discipolul marelui artist plastic moldovean Mihail Grecu.” (Constantin Spânu)

„Ceramica, în viziunea Tamarei Grecu-Peicev, este un proiect al rezistenței în fața utilitarismului facil, un discurs intelectual major, care a făcut-o să reziste în fața presiunilor ideologice și politice din spațiul cultural al anilor 1970-1990.” (Vladimir Bulat)

Moldova: People, places, food and wine, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov. Trducere în engleză de Monica Luana Predatu. Legată, supracopertă, 368 pag. Preț: 189 RON/ 799MDL

Moldavie, des gens, des lieux, une cuisine et du vin, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov. Trducere în franceză de Veronique North-Minca. Legată, supracopertă, 368 pag. Preț: 189 RON/ 799MDL

„Scrisă admirabil, într-o română expresivă, cu ironie și o tonică, molipsitoare bună dispoziție de la prima la ultima pagină, cartea Angelei Brașoveanu – Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin (Cartier, 2018) – se citește ca un antrenant și pasionant roman ethno-gastronomic. Așa am găsit-o eu. Și e doar una din multele formule în care poți încadra această carte, ilustrată policrom cu fotografii de Roman Rybaleov, editată și tipărită măiestrit. „Subiectul” e chiar cel anunțat în titlu – oameni, locuri, bucătărie și vin în Moldova –, cu precizarea că ritualul e urmărit, descris și „consumat” în cele patru anotimpuri ale anului de-a lungul și latul „meridianului moldovenesc” (în nordul calculat, pragmatic și prosper, în centrul hedonist și cosmopolit, în sudul harnic, pasional, bolnav de insolație…).

Stilul seducător, artist, atașant-complice este chiar miza acestei cărți, ce revelează în Angela Brașoveanu o foarte bună scriitoare, care a risipit cu generozitate, printre rețete vechi, noi, unele uitate și de aceea ciudate, adevărate pagini de poezie și proză.” (Vasile Gârneț)

Vă așteptăm de miercuri până duminică, la standul nr.18, Romexpo. Cărțile pot fi procurate și online, pe cartier.ro, cu livrare din București, și pe cartier.md, cu livrare din Chișinău.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.