Editura Cartier ne prezintă noutățile din colecția Codobelc cu care va veni la Târgul de Carte Gaudeamus 2023.

Nemaipomenita întâmplare a pripitei Ena, de Robert Șerban. Ilustrații de Bajko Attila. Legată, 24 pag. Preț: 29 RON/119 MDL

A fost o dată la 12 834 597 073 de cazuri o buburuză fără buline. Așa s-a născut, deși ambii părinți au fost îmbulinați întocmai ca la manual. Mai mult, bunicii, străbunicii, unchii, mătușile, frații și verii ei n-au avut și n-aveau nicio bulină lipsă. Iar ea, Ena nici măcar una, mică-mititică. Șocul în familie, și apoi, în comunitate a fost puternic și îndelungat. În loc să fie admirată și invidiată pentru că era o raritate cum nimeni nu mai văzuse vreodată, n-a avut decât de suferit. Și ea, și ai ei au tot sperat într-o minunez: că o să-i apară, la un moment dat, bulinele. Dar vremea tot trecuse, timpul să meargă la scoală venise, și nimic.

Cofetăria, de Lavinia Braniște. Ilustrații de Mihaela Paraschivu. Legată, 36 pag. Preț: 29 RON/119 MDL

 Bunicul abia așteaptă s-o cunoască pe Clara, nepoțica adoptată. Vrea să-i lase ei cofetăria moștenită de la propriul lui bunic și-și dorește ca fetița să scrie istoria familiei. Pentru ziua întâlnirii pregătește cea mai mare tartă cu cireșe, demnă de Cartea recordurilor, și va atârna el însuși de macara, ca un acrobat, pentru a pune glazura în mijloc. Cât de greu poate fi? Și va reuși s-o cucerească pe Clara?

Regele Piticuț, de Radu Vancu. Ilustrații de Irina Dobrescu. Legată, 32 pag. Preț: 29 RON/119 MDL

Dragi copii, a fost odată un ​R​ege ​P​iticuț și bun – și nemaipomenit de trist. Și, ca întotdeauna, mămica a fost singura care a reușit să-l scoată din tristețe. Chiar dacă ea murise de mult. Citiți – și vă veți bucura și voi cu el.

Anunțuri hazlii pentru adulți și copii, de Lavinia Braniște. Ilustrații de Irina Dobrescu. Legată, 64 pag. Preț: 39 RON/169 MDL

Într-o zi, plimbându-mă prin parc, am observat un bilețel. L-am ridicat și am înțeles că era un ANUNȚ. Însă cu totul neobișnuit, scris cu litere strâmbe, de parcă erau ale unui copil care abia învață a scrie. Cu greu am deslușit următorul text:
„Amun viz deuzebit
Tare vreau la pezguit
Grecdă nu e nicio crimă
Cu drac, RÂMA.”
De atunci, am început să fiu atentă la orice detalii care mă înconjoară. Și… minune! am început să găsesc astfel de anunțuri PESTE TOT – unele înfipte în crengile copacilor, altele lipite pe stâlpi, altele uitate pe bănci, iar uneori, când las geamul deschis, cineva mi le aruncă direct în casă! Bănuiesc că e cioara care mă urmărește, curioasă, de pe acoperișul de vizavi. Când s-au adunat mai multe, am hotărât să le descifrez și să le public. Citindu-le, poate veți fi și voi mai atenți la erori,la culori și la melcii-călători!

Vă așteptăm de miercuri până duminică, la standul nr. 18, Romexpo. Cărțile pot fi procurate și online, pe cartier.ro, cu livrare din București, și pe cartier.md, cu livrare din Chișinău.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.